11 februarie 2012

Coalitia 52 a ajuns la Bacau

0 Comentarii

Ştim şi simţim cum toţii că starea actuală a economiei şi societăţii române, în general, nu este deloc îmbucurătoare.
Conform studiilor de specialitate, una din cauzele deloc de neglijat acestei situaţii ţine de lipsa de transparenţă a deciziilor autorităţilor şi de lipsa actului de consultare a celor ce sunt ulterior puşi să aplice deciziile şi hotărârile.
Starea generală a comunităţii judeţului nostru este una de nemulţumire.
Mulţi agenţi economici sunt nemulţumiţi de taxele mari şi de lipsa de preocupare a autorităţilor pentru promovarea economiei, atragerea de investiţii, investitori şi a programelor de sprijinire a întreprinzătorilor.
Cetăţenii sunt nemulțumiți de preţurile utilităţilor. Vor infrastructură în cartiere, şcoli şi spitale decente.



Decizia pentru cheltuirea banului public este însă la autoritățile locale, judeţene şi naţionale. In data de 9 februarie a fost lansată COALIŢIA 52 în Bacău, mişcare civică prin care CCI Bacău, patronatele reprezentative din judeţ şi mai mulţi organizaţii ale societăţii civile cer schimbarea Legii 52 astfel încât liderii instituţiilor publice care nu respectă obligaţiile prevăzute de lege să fie sancţionaţi.
Coalitia 52 este formată din cetăţeni şi asociaţii legal constituite, care cunosc şi au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică din România, cu precădere în cadrul proiectului ,,Partener activ şi implicat”.
Scopul Coaliţiei este de a impune modificări ale legii, în concordanţă cu practica din UE, care să garanteze consultări publice corecte şi oneste, inclusiv sancţiuni pentru cei care o încalcă.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu