11 februarie 2012

Intalnire cu Avocatul Poporului

0 Comentarii

Joi, 9 februarie 2012, începând cu ora 09.30, prefectul a primit vizita prof. univ. dr. Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului însoţit de reprezentanţii instituţiei din cadrul Biroului Teritorial Bacău.


Întâlnirea a debutat cu o prezentare reciprocă succintă urmată de o şedinţă de lucru cu caracter informal desfăşurată la sala mare a Palatului Administrativ la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, ai administraţiei publice locale, organizaţii judeţene şi locale, ONG-uri, numeroţi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi presa locală.
Avocatul Poporului a mulţumit prefectului pentru colaborare şi a prezentat activităţile pe care le desfăşoară şi modul de organizare a acestora. În acest sens s-a dezvoltat necesitatea promovării atribuţiilor Avocatului şi rolul pe care îl are presa în acest scop.


Totodată a precizat că politica instituţiei pe care o reprezintă va aborda o nouă viziune şi anume aceea de a veni în întâmpinarea problemelor cetăţenilor. Din aceste considerente tema şedinţei a fost „ Avocatul Poporului – Un mandat nou, o nouă viziune”.
Principalele activităţi efectuate de Avocatul Poporului se concretizează în soluţionarea de petiţii, autosesizări, rapoarte speciale, recomandări, acţiuni în contencios administrativ.
În vederea soluţionării eficiente a problemelor comunităţii băcăuane, Instituţia Prefectului şi Avocatul Poporului au încheiat un protocol de colaborare pentru a veni în sprijinul cetăţenilor.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu