10 februarie 2012

Jandarmeria Bacau la bilant

0 Comentarii


Conferinta de presa desfasurata de curand la Jandarmeria Bacau a avut ca obiectiv analiza activitatii desfăşurate în anul 2011, fenomen ce a vizat îndeplinirea măsurilor şi acţiunilor stabilite în documentele programatice de nivel superior - Programul de guvernare 2009 – 2012 (cap. 24), Strategia privind consolidarea reformei instituţionale, dezvoltarea structurilor şi practicilor Jandarmeriei Române în perioada 2006 – 2015 şi de nivel intern – Planul de acţiuni al unităţii pentru anul 2011, Planurile de activitate periodice.


Numărul, complexitatea şi gradul de risc a misiunilor de asigurare a ordinii publice din anul 2011 a determinat concentrarea unui număr


important de


efective/ la fiecare eveniment public; manifestările de la Oituz, Ruginoasa, 24 ianuarie din Iaşi şi Focşani, meciurile de fotbal ale echipelor naţionale, cele din Liga I şi Europa League, Cuvioasa Parascheva. Totodată, la acestea se mai adaugă misiunile de amploare executate cu structurile şi instituţiile abilitate ale statului în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii organizate şi transfrontaliere, precum şi în domeniul combaterii corupţiei.



Misiunile specifice de ordine publică din anul 2011, APROXIMATIV 5000 DE MISIUNI – s-au executat cu un efectiv total de peste 50.000 de jandarmi.
Deşi în anul 2011 a avut loc un amplu proces de reorganizare, reformă şi restructurare a instituţiilor statului, în zona de responsabilitate a unităţii nu au avut loc evenimente de amploare care să impună participarea G.J.Mb Bacău la asigurarea măsurilor de ordine publică, acestea fiind gestionate în general de Inspectoratele Judeţene de Jandarmi. Punctual, în anul 2011 gruparea a participat la două astfel de manifestări publice, ambele în municipiul Bacău nefiind înregistrate evenimente sau incidente de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.
În anul 2011 efectivele grupării au executat 29 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ şi Bacău.



COOPERAREA CU AUTORITĂŢILE PUBLICE LOCALE
În anul 2011, au fost executate 16 misiuni pe timpul manifestărilor publice prilejuite de organizarea evenimentelor publice la solicitarea instituţiei Prefectului judeţului Bacău sau din celelalte judeţe din zona de responsabilitate - Ziua Eroilor, Ziua Tricolorului, Ziua Imnului de Stat, Ziua Armatei Române, Ziua Naţională a României.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu