16 februarie 2012

Obiecte traditionale si bunatati morosenesti

0 Comentarii

Import de know-how pentru producatorii bacauani...


De vineri pana duminica inclusiv (17-19 februarie 2012), real,- Hypermarket organizeaza un targ de produse traditionale si ecologice sub genericul "Savoarea gustului de odinioara", cu participarea unor mici producatori locali de obiecte si specialitati culinare specifice zonei Maramuresului. Initiativa real,- este incurajata si sprijinita de Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures.
Evenimentul face parte din initiativele real,- Hypermarket de a le prezenta consumatorilor o oferta cat mai bogata de produse romanesti, incurajand totodata productia locala prin sansa unor viitoare colaborari pentru listarea produselor la raft, in cadrul programului lansat anul trecut, "Produceti romaneste, vindem romaneste". Desi sibienii au mai fost rasfatati si in trecut cu produse traditionale expuse si vandute in targuri de profil, initiativa de la real,- marcheaza o premiera in privinta prezentei la Sibiu a producatorilor locali din Maramuresul istoric. Pana acum, au fost organizate 15 editii ale targului, la Bucuresti, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Timisoara, Brasov si Cluj, iar planurile pentru 2012 arata dublarea numarului de astfel de evenimente in cat mai multe orase din tara. Astfel, programul tinteste extinderea la nivelul tuturor celor 18 judete in care real,- opereaza magazine.
La targul de la Sibiu, doritorii vor gasi delicatese din carne (jumari, mezeluri traditionale etc.), prajituri de casa (cu branza, mar, nuci, mac), diverse varietati de miere, dulceturi de afine, coacaze, nuci verzi sau delicatese precum dulceturile de piper alb, ceapa rosie, usturoi sau ardei iute, siropuri naturale de catina, afine, muguri de brad, menta salbatica, soc, mure, trandafiri etc., dar si sosuri ardelenesti dulci sau picante, zacusca, pita traditionala si cozonaci cu diferite umpluturi. O prezenta speciala vor fi prunele si strugurii murati.
In premiera pentru targurile traditionale organizate de real,-, la Sibiu vor fi prezente obiecte-unicat, confectionate de mana, precum palarii, costume populare si podoabe, inclusiv traditionalele "zgardane", cele mai reprezentative obiecte artizanale din Maramuresul istoric.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu