11 februarie 2012

Videoconferinta la Prefectura Bacau

0 Comentarii


Iarna pe receptie...În data de 10 februarie, la orele 17.30, s-a desfăşurat videoconferința primului minstru cu prefecții și membrii Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență. La Palatul Victoria au fost prezenţi la această videoconferinţă şi membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
S-au prezentat, de către oficialitățile statului, informări privind starea drumurilor naționale, prognoza meteo pentru următoarele zile şi avertizările de cod galben și portocaliu pentru ninsori, viscol și ger.
Atât primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, cât și ministrul de Interne, Gabriel Berca, au apreciat eforturile făcute de administrațiile locale și structurile județene ale Comandamentelor Judeţene de iarnă din toate județele afectate de condițiile meteo nefavorabile.



Deoarece județele Vrancea şi Buzău sunt cele mai afectate de ninsori și viscol (cu peste 60 localități izolate), ministrul de Interne a solicitat prefecților din județele limitrofe ale acestora, respectiv Bacău și Prahova, cooperare și deplasarea unui număr de utilaje de deszăpezire, de ajutoare alimentare, umane și efective militare către zonele calamitate. Ministrul M.A.I. a subliniat faptul ca prefecții, în calitate de președinți ai Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgență, să își exercite aceste atribuții, să ia măsuri rapide pentru gestionarea adecvată și operativă a situațiilor de urgență.De asemenea, a precizat că în perioada imediat următoare, se vor aloca fonduri guvernamentale pentru deszăpezire.
Județele din sudul a țării se vor afla sub incidența codului galben și portocaliu, ninsori și ger, în următoarele zile.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu