3 februarie 2012

Vremea ne da batai de cap

0 Comentarii
Joi, 2 februarie, la ora 16.00, a avut loc videoconferinţa Primului – ministru al Guvernului, domnul Emil Boc, cu prefecţii la care au participat membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La nivelul judeţului Bacău, la şedinţă au participat Constantin Scripăţ, prefectul judeţului, Gelu Dascălu, subprefect şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Discuţiile au abordat problema efectelor condiţiilor meteorologice, având în vedere prognoza meteo nefavorabilă pentru perioada 2-5 februarie pentru întreg teritoriul ţării. Pentru perioada următoare se menţine codul de alertă meteorologică de viscol, ger şi ninsoare, fiind necesare măsuri suplimentare pentru asigurarea condiţiilor normale de trafic.
Primul ministru şi oficialii instituţiilor naţionale cu atribuţii pe situaţii de urgenţă au solicitat prefecţilor aplicarea procedurilor standard pentru situaţiile de acest gen, dar şi intensificarea acţiunilor şi măsurilor de urgenţă pentru asigurarea sănătăţii, traficului fluent şi a utilităţilor publice, la nivelul fiecărui judeţ.
Ca urmare a videoconferinţei, prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a organizat vineri, 3 februarie, la ora 10.00, în sala mică a Palatului Administrativ, o conferinţă de presă cu rolul de a informa, conştientiza şi avertiza opinia publică asupra factorilor de risc generaţi de condiţiile meteo nefavorabile din această perioadă. Totodată, prefectul a prezentat principalele măsuri adoptate la nivelul judeţului Bacău în acest scop şi anume: pregătirea echipajelor de la drumuri judeţene, a echipajelor de poliţie, jandarmi pentru situaţii de urgenţă, a serviciilor de furnizare utilităţi, informarea primarilor cu privire la monitorizarea atentă a fenomenelor meteo şi a efectelor produse, încheierea contractelor de dezăpezire pe drumurile locale cu firme de specialitate, asigurarea din timp a stocurilor de carburanţi şi material antiderapant pe timp de iarnă. De asemenea au fost luate măsuri la nivelul primăriilor din toate municipiile, oraşele şi comunele judeţului de amenajare a spaţiilor de cazare a persoanelor aflate în dificultate pe perioada cât se menţin temperature scăzute şi riscul de înzăpeziri şi blocaje în trafic.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu