23 octombrie 2012

Casa de Asigurari de Sanatate la raport

0 Comentarii
Marti, 24 octombrie 2012, începând cu ora 10.00, în sala mare a Palatului Administrativ, s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural, întâlnire în care au fost supuse analizei rapoartele de activitate a Casei de Asigurări de Sănătate Bacău ( C.A.S. Bacău) şi a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bacău (O.C.P.I. Bacău), pe perioada primelor nouă luni ale anului 2012.

Cu acest prilej, Casa de Asigurări de Sănătate Bacău, ca instituţie publică cu atribuţii de control al serviciilor medicale care se acordă asiguraţilor pe baza contractelor de furnizare de servicii încheiate, a prezentat situaţia rezultată în urma controalelor efectuate la furnizorii de servicii medicale, medicamente în ambulatoriu, dispozitive medicale, persoane fizice sau juridice ai căror salariaţi beneficiază de controale medicale. Controalele fac parte din Planul anual de control şi au avut caracter tematic –obiectivele controlului au fost expres stabilite şi au presupus o durată determinată, precum şi caracter operativ sau inopinat –în care actiunile de control au fost neplanificate, plecând de la încălcări ale reglementărilor legale în vigoare. În acest sens, pe primele 9 luni ale anului în curs, C.A.S.Bacău a realizat 168 de controale din care : 31 operative, 134 tematice, 3 inopinate, fiind imputate furnizorilor suma de 20.356 lei(ANEXA 1).

Analiza prezentată de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bacău (O.C.P.I. Bacău), a evidenţiat importanţa Cadastrului şi a Cărţii Funciare, ca sistem unitar şi obligatoriu de evidenţă tehnică, economică şi juridică, de importanţă naţională, a tuturor imobilelor de pe întregul teritoriu al ţării, cu impact şi consecinţe directe asupra drepturilor imobiliare reale ale cetăţenilor României, faptelor juridice legate de aceste imobile, a sistemului de impozitare, a asigurării securităţii tranzacţiilor imobiliare şi a facilitării creditului ipotecar. În perioada 2005-2012, prin proiectele europene derulate şi prin finanţările asigurate de la bugetul de stat, O.C.P.I Bacău a cunoscut un salt tehnologic remarcabil, premisă fundamentală pentru acordarea la standardele omologilor europeni şi îndeplinirea obiectivelor naţionale propuse.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu