24 octombrie 2012

Noi trasee turistice cu plecare din municipiul Bacau

0 Comentarii
Cine trăieşte cu nostalgia escapadelor pe canalele Deltei Dunării sau cine regretă că nu a văzut Delta decât la televizor se poate consola în cel mai agreabil chip dacă ajunge să se piardă, măcar pentru două-trei ore, prin desişul pădurilor de plopi şi sălcii sau prin păpurişul insuliţelor de pe Lacul Bacău II (Lacul Şerbăneşti).

 Această oază de apă şi verdeaţă ar putea deveni un interesant obiectiv turistic, o atracţie şi pentru băcăuani, dar şi pentru cei care trec într-un periplu turistic prin Moldova. Promovarea Municipiului Bacău ca obiectiv turistic pe traseele naţionale continuă joi şi vineri (25 şi 26 octombrie), în cadrul proiectului „Dezvoltarea şi consolidarea turismului în municipiul Bacău prin promovarea oportunităţilor locale”, finanţat prin Programul Operaţional Regional. De această dată Agenţia de Dezvoltare Locală (ADL) va conduce un grup de jurnalişti, agenţi de turism şi reprezentanţi ai ONG-urilor pe un traseu care include obiective turistice din municipiu (Insula de agrement, Lacul Bacău, Parcul Gherăieşti, Parcul dendrologic Hemeiuşi, Castelul Roşu şi Lacul Lilieci).

În continuare, grupul se va deplasa în judeţ, pe traseul Lacul Bacău (sporturi nautice, birdwatching, drumeţie, ciclism etc.), Parcul Aventura, din Măgura, Municipiul Oneşti, Mănăstirea Caşin (ridicată în 1655 de voievodul Gheorghe Ştefan), Cascada Buciaş (cascadă naturală, de 12 metri înălţime) şi cabana şi păstrăvăria Înţărcătoarea, din Munţii Vrancei. Prin aceste activităţi se urmăreşte validarea traseelor turistice cu pornire din municipiul Bacău şi promovarea în atenţia agenţiilor de turism şi a tuturor turiştilor potenţiali.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu