17 aprilie 2013

Ambasadorul Macedoniei vizitează judetul Bacău

0 Comentarii

Excelența Sa, domnul Pande Lazarevski, ambasadorul Macedoniei în România efectuează, începând de miercuri, 17 aprilie 2013, o vizită în județul Bacău. La întâlnirea care a avut loc la Prefectura județului Bacău au participat subprefectul județului, Dorian Pocovnicu, Ionel Floroiu, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău și Vasile Tescaru, viceprimar al municipiului Bacău.


 Vizita nu s-a limitat doar la aspectul său protocolar, scopul declarat fiind dorința de a promova o cunoaștere reciprocă a județelor și regiunilor din România și Macedonia și intenția de a demara o serie de parteneriate pe multiple planuri. ”Sunt de părere că, pentru a deveni fructuoasă, o relație între două entități administrative nu trebuie să se rezume doar la aspectul instituțional ci ea trebuie consolidată pe mai multe domenii de activitate”, sublinia subprefectul Dorian Pocovnicu la începutul întâlnirii. ”Îmi doresc sincer ca această întâlnire să fie mai mult decât o vizită de ”curtoazie” diplomatică. Sper, și voi iniția toate demersurile necesare în această privință, ca această vizită să fie urmată de altele care să aducă posibilitatea unor parteneriate comune, atât în domeniul admininistrativ (mă gândesc la o sumă de înfrățiri între unități administrative între țările noastre) cât și în domeniul economic, cultural și academic”, a punctat Pande Lazarevski, ambasadorul Macedoniei.

 La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Ionel Floroiu a exprimat punctul de vedere al instituției pe care o reprezintă: ”ne bucurăm că ați ales să vizitați județul Bacău, județ care se află pe locul 6 în România, ca și număr de locuitori și potențial economic și vă asigurăm de tot suportul necesar pentru realizarea cooperărilor în diverse zone de interes comun, cooperări ce pot face cu adevărat prolifică relația dintre România și Macedonia”. 
 După întâlnirea cu oficialitățile, Excelența Sa, domnul Pande Lazarevski va avea o serie de întâlniri cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Bacău și cu oameni de afaceri din județ.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu