24 aprilie 2013

Taxe pe autostrazile concesionate

0 Comentarii


Taxa pe care soferii o vor plati pentru viitoarele autostrazi in concesiune va porni de la 3 euro pe suta de kilometri, pentru autoturisme, potrivit unor documente oficiale ale CNADNR.

Taxa de autostrada va fi calculata in functie de tipul vehiculelor, tariful de baza fiind de 2,434 eurocenti fara TVA, pentru un kilometru, la nivelul anului 2012.

Astfel, pentru un autoturism se va achita o taxa de 3,02 euro/100 km, cu TVA inclus, echivalentul a aproape 13,6 lei, la cursul de 4,5 lei/euro, iar TIR-urile vor plati de circa 3 ori mai mult, respectiv 9,05 euro/100 km, echivalentul a aproximativ 40,7 lei.
Tarifele in lei vor fi rotunjite, in functie de tronsonul parcurs. In plus, este posibil ca pentru tronsoane scurte, dar foarte importante, tarifele sa fie mai mari, cum ar fi:

     Pe Comarnic – Brasov, cu o lungime de 58 km, sau pentru Comarnic – Predeal,de 37 km, tariful ar fi, potrivit acestei grile, de 1,74 euro, respectiv de 1,11 euro pentru autoturisme, dar este de asteptat sa fie mai mare.

     -pentru intreaga autostrada Bucuresti – Constanta, cu o lungime de aproximativ 200 km, tariful total va fi in jur de 40 de lei, adica 6 euro (27 lei) pentru autostrada, plus taxa de pod, de 12 lei.

    -pentru distanta Pitesti – Constanta (A1 + A0 Centura Bucuresti + A2, toate acestea urmand a fi cu taxa dupa construirea A0), tariful va ajunge la peste 11 euro plus taxa de pod, in total in jur de 65 de lei.

   - pentru viitoarea autostrada Pitesti – Craiova, cu o lungime de 121 km, construita in concesiune, taxa va fi de circa 3,6 euro (putin peste 16 lei) pentru autoturisme

  - cea mai lunga portiune cu taxa va fi ruta Craiova – Constanta, pentru care tariful total va depasi 76 de lei. 


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu