24 aprilie 2013

Vizita cu blazon la Camera de Comert

0 Comentarii

Marti, 23 aprilie 2013, a avut loc la sediul Camerei de Comert si Industrie a Judetului Bacau o intrevedere de lucru intre Doamna Esther BLYTHE, Sefa Adjuncta a Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti si Domnul Doru SIMOVICI, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau.
Intalnirea a debutat cu mesajul de bun venit adresat de Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, asigurand-o pe distinsa Doamna de intreaga disponibilitate de a colabora in scopul dezvoltarii relatiilor comerciale dintre cele doua tari, si in special dintre Judetul Bacau si Marea Britanie.
Doamna Esther BLYTHE a multumit Camerei de Comert si Industrie Bacau pentru primirea calduroasa, mentionand ca este interesata de cunoasterea mediului de afaceri bacauan, prin intermediul Camerei de Comert si Industrie Bacau si identificarea modalitatilor de colaborare institutionala care sa sprijine obiectivul comun de dezvoltare a relatiilor comerciale.
In continuarea intrevederii, Presedintele CCI Bacau a prezentat o radiografie a judetului Bacau – date despre economia judetului, distributia sectoarelor de activitate, principalii indicatori economici inregistrati de societatile din judet, valoarea exporturilor, importurilor si a investitiilor straine directe, cat si valoarea schimburilor comerciale dintre Judetul Bacau si Marea Britanie.
De asemenea, au fost prezentate informatii despre potentialul judetului in ceea ce priveste resursele naturale, turismul si resursele umane.
Doamna Esther BLYTHE a informat ca in prezent dezvolta un portal de afaceri care va facilita relatia comerciala si cea bilaterala intre firmele britanice si cele romanesti. Portalul de business va avea lansarea in luna Iunie, iar Camera de Comert si Industrie Bacau si-a exprimat dorinta de a promovare si sustine acest proiect pe site-ul Camerei,www.ccibc.ro
Pentru sprijinirea dezvoltarii relatiei comerciale dintre judetul Bacau si Marea Britanie, Camera de Comert si Industrie Bacau a propus realizarea unui schimb permanent de informatii despre profilul de tara, sistemul legislativ si fiscal, oportunitati de afaceri – cereri, oferte, francize, licitatii, solicitari de joint-venture, parteneriate de afaceri, evenimente de afaceri, organizarea in parteneriat de misiuni economice, conferinte, congrese, forumuri. La aceasta intalnire au luat parte si reprezentantii firmei Neal Brothers, firma cu sediul in America si reprezentante in Marea Britanie, dar si in Romania, la Craiova si Ploiesti.
Acestia si-au manifestat dorinta de a se dezvolta si in regiunea Nord-Est, in mod special in judetul Bacau. Urmeaza a se stabili masuri pentru organizarea unei intalniri cu reprezentantii firmei Neal Brother si agentii economici interesati de o posibila colaborare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu