31 iulie 2013

Incep probele de sunet pentru Romanian Top Hits

0 Comentarii
Evenimentul anului in Bacau se apropie cu pasi repezi. Scena este aproape gata, iar joi 1 august se vor incepe probele pentru cel mai mare eveniment muzical din Romania, Romanian Top Hits.
Mai este putin si asteptarile sunt mari, dar un sigur lucru este cert: va fi multa muzica buni, cei mai buni artisti ai momentului si multa distractie!

Voluntarii de la Oblio leaga noi prietenii

0 Comentarii
Dupa finalizarea proiectului gazduit de Asociatia OBLIO, - Respect pentru natura – respect pentru viata - in care s-au implicat tineri belgieni alaturi de tinerii bacauani, a venit si randul  bacauanilor sa demonstreze ca si ei sunt fii ai Europei. Astfel, la sfarsitul lunii iulie, timp de o saptamana, cinci voluntari ai Asociatiei Oblio au participat in Italia intr-un proiect alaturi de alti tineri din Ungaria, Italia, Grecia si Turcia.
 
 “Am dezbatut impreuna teme despre democratie, cetatenie europeana, drepturile, oportunitatile si responsabilitatile pe care le are un tanar european la inceputul carierei,” ne marturiseste Diana Lupescu, liderul grupului. De altfel,  titlul proiectului finantat de Comisia Europeana prin Programul “Tineret in Actiune”este relevant : “We are Europe” (Noi suntem Europa).
 
Emilia Partac, participanta in proiect, ne spune ca initial nu era prea sigura de cunostintele ei de limba engleza, dar a reusit sa treaca mai usor peste aceasta nesiguranta realizand ca si ceilalti tineri aveau aceasta problema. “Este si meritul gazdelor italiene care au organizat proiectul in Sermugnano, un orasel de langa Roma, de a-i face pe toti sa se simta in largul lor, sa lucreze impreuna, sa coopereze, sa-si dezvolte creativitatea, creand astfel un punct de plecare pentru organizatiile care lucreaza cu tinerii” a adaugat Simona Rusu – presedintele Asociatiei Oblio.
 
Voluntarii participanti Andrada Rusu, Raluca Ostahe, Emilia Partac, Vasile Spatariu si Paul Marian au legat prietenii cu ceilalti tineri participanti, care vor dainui si dupa incheierea acestui proiect. Ei au avut oportunitatea de a cunoaste alte tari si culturi, de a-si face cunoscuta tara si experienta de voluntar la OBLIO, de a-si forma personalitatea ca viitori cetateni responsabili ai unei Europe unite. 


Hot Summer Night's

0 Comentarii
Club BERLIN va invita sambata 3 august la Hot SUMMER NIGHTS. 
DJ AddikT te va face dependent de muzica sa pe cele mai noi hit-uri ale verii.

Intrarea este LIBERA.

Seara de Fotbal

0 Comentarii
Miercuri 31 iulie incepand cu ora 18.00 este seara de fotbal in Luxury Pub Comanesti.

18:00 TRENCIN - ASTRA
19:00 PETROLUL - VITESSE
21:00 PANDURII - HAPOEL TEL AVIV.

Party in Alunel Caffe

0 Comentarii
Bacauanii sunt asteptati miercuri 31 iulie incepand cu ora 21.00 in Alunel Caffe sa petreceti alaturi de FORMATIA ARTIS . Promotiile si muzica buna nu lipsesc.

Puncte de prim ajutor si informare de la Crucea Rosie

0 Comentarii
Crucea Roşie Bacău a instalat miercuri, 31 iulie, două puncte de prim ajutor şi informare, în Parcul Trandafirilor şi în Parcul Catedralei.
Voluntarii au măsurat tensiunea arterială, au determinat glicemia şi au distribuit pliante informative celor interesaţi. Totodată, băcăuanii au fost consiliaţi în privinţa modalităţii de a lupta împotriva efectelor caniculei, iar copiilor le-au fost oferite baloane cu însemnele Crucii Roşii.

În perioada următoare, până la sfîrşitul verii, acestia vor continua să organizeze astfel de acţiuni în municipiul Bacău, dar şi în celelalte oraşe din judeţ. 

VIP Pool Party

0 Comentarii
Ponton Summer Club va invita sambata 3 august incepand cu ora 23.00 la ''VIP Pool Party''. O seara cu multa muzica buna si cu o super atmosfera!

Pret bilet: 10 lei

Proiect pentru modernizare Insulei de Agrement

0 Comentarii
S-a finalizat proiectul de modernizare și reabilitare a Insulei de Agrement. Execuția lucrărilor a fost publicată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) și pe Jurnalul Uniunii Europene, iar valoarea totală a investiției este de circa 9 milioane de euro. Finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană cu cofinanțare de la bugetul local, iar licitația pentru execuția lucrărilor va avea loc pe data de 3 septembrie.
Arata bine pe hartie, sa vedem in realitate cum va fi! 

Lansarea programului de iarnă TAROM 2013/2014

0 Comentarii
Începând din 27 octombrie 2013, TAROM introduce zboruri directe Bucureşti -Praga -Bucureşti, la preţuri de la 180 euro. Pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor pasagerilor săi, în orarul de iarnă, TAROM măreşte frecvenţele pe rutele dinspre Bucureşti către Dublin, Chişinău şi Sofia şi optimizează conexiunile pentru destinaţiile Frankfurt, Roma, Madrid, Barcelona şi Chişinău.


Zborurile  vor avea următorul program , afişat în ore locale:
Luni, miercuri, vineri şi duminică:

RO 225 17:55 Bucureşti – 18:50 Praga
RO 226 19:40 Praga – 22:30 Bucureşti.


Gospodarul isi face iarna car si vara sanie...

PROFI a deschis un nou magazin in Toplita

0 Comentarii
In data de 31 iulie PROFI a deschis primul sau magazin din Toplita, respectiv al doilea din judetul Harghita, ajungand astfel sa fie prezent in 93 de localitati din intraga tara.

Deschis in format standard, acest magazin se aflata la parterul Blocului D de pe Str. Nicolae Balcescu, avand o suparafata totala de 469 mp si o sala de vanzari de 326 mp.

Inaugurarea din Toplita vine la doar cinci zile dupa deschiderea celui de al doilea magazin PROFI City din Bucuresti, care alaturi de cele 5 PROFI City din Cluj-Napoca, ridica la sapte numarul unitatilor sale de acest gen din tara. PROFI City din Drumul Taberei nr. 90-92 are o suparafata de vanzare de 210 mp si vine cu o sortimentatie ceva mai restransa, special adaptata pentru a satisface nevoile imediate ale cumparatorilor din proximitate, foarte apreciata de acestia.

Inaugurarea Profi  de la Toplita se petrece intr-o atmosfera medievala, cu costume specifice de Cavaleri și Domnițe, cu un minitârg unde se gasesc produse cu caracter medieval si lumea se poate bucura de prezentaNobilului Sticlar, a Nobilului Cioplitor, a Renumitului Împletitor si a Nobilelor Domnițe. Tot aici, la Roata Norocului PROFI, toți clientii care fac cumparaturi de peste 50 de lei primesc o plasa cu produse PROFI sau jucarie Pițigoi - surpriză;

Prin aceste doua deschideri din finalul lunii iulie, prin preturile bune si promotiile deosebit de atragatoare ale magazinelor sale, PROFI se apropie si mai mult de cumparatori inclusiv in cartierul bucurestean Drumul Taberei si in Toplita, consolidandu-si totodata cea de-a doua pozitie in retailul modern din Romania.

Curs Expert achizitii publice

0 Comentarii
Bacauanii sunt invitati la Cursul de perfecţionare EXPERT ACHIZIŢII PUBLICE din perioada 6 – 9 septembrie de la Iași.
Cursul se adresează specialiştilor care doresc să participe la procedurile de achiziţii publice, atât în calitate de autoritate contractantă, cât şi ca ofertant si care sunt obligaţi să se înscrie în SEAP pentru a publica anunţurile de intenţie, participare şi atribuire, conform OUG 34/2006.

Tematica ▪ Modificări legislative din domeniul achiziţiilor publice ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie și 23 aprilie 2013, OUG 77/2012 şi modificări ale OUG nr. 34/2006;
- Elaborarea documentaţiei de atribuire, caietul de sarcini;
- Proceduri de atribuire;
- Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SEAP;
- Achiziţii prin proiecte finanţate din fonduri europene;
- Atribuirea contractului de achiziţie publică;
- Sancţiuni, contravenţii, contestaţii, soluţionarea litigiilor.
- Analize, speţe - propuse de lector şi de participanţi.
Programul cursului: Vineri, în intervalul orar 16.00 – 20.00.
Sâmbătă și duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00.
Luni, în intervalul orar 16.00 – 18.00

Taxa de participare: 750 lei/persoană
Include suportul de curs, modele de formulare tipizate şi protocolul zilnic. Pentru a II-a persoană din cadrul organizaţiei se acordă o reducere de 10%.
La sfârşitul sesiunii de instruire, cursanţii vor cunoaşte în detaliu funcţionalităţile SEAP şi vor obţine un certificat de absolvire recunoscut la nivel naţional de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în ocupaţia Expert achiziţii publice, cod COR 214946.

Lucrări de modernizare a străzii Viselor in cartierul Serbanesti

0 Comentarii
Primăria municipiului Bacău a transmis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a străzii Viselor, din cartierul Şerbăneşti. Vor fi executate lucrări de schimbare a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, racorduri şi branşamente individuale.
Sistemul rutier şi trotuarele vor fi refăcute complet pe o suprafaţă totală de circa 1500 de metri pătraţi, respectiv 310 metri pătraţi.

Valoarea lucrărilor de modernizare este de circa 460.000 lei, iar termenul de execuţie, conform contractului este de 120 de zile.

Modernizare in cartierul Serbanesti

0 Comentarii
Lucrările de modernizare a străzii Plaiului din cartierul Şerbăneşti au fost finalizate. Au fost turnate două straturi de asfalt, pe o suprafaţă totală de 3590 de m.p.
În perioada imediat următoare, la solicitarea locuitorilor din zonă, se vor executa lucrări de modernizare pe trei căi de acces adiacente străzii Plaiului, într-o lungime totală de circa 200 de metri.

Fara alcool la Romanian Top Hits

0 Comentarii
Şi în acest an, Executivul Primăriei Municipiului Bacau a luat decizia ca pe perioada desfăşurării evenimentului Romanian Top Hits, care va avea loc in zilele de 2 si 3 august 2013, să interzică vânzarea băuturilor alcoolice la terasele si restaurantele din imediata vecinatate a Pieţei Tricolorului.
Interdicţia este valabilă in fiecare din cele două zile, incepind cu ora 15.00, până la finalul spectacolelor.
Totodată, accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care se află în posesia băuturilor alcoolice va fi interzis.

Recomandari pe timp de canicula

0 Comentarii
Pentru a reduce disconfortul termic cât şi pentru a diminua riscurile la care sunteţi expuşi în perioadele caniculare, vă recomandăm să respectaţi următoarele reguli minime :
  • Menţineţi ferestrele închise cât timp temperatura exterioară este mai ridicată decât cea interioară, deschideţi-le noaptea;
  • Faceţi duşuri cât mai des;
  • Zilnic consumaţi minim 2 litri de apă;
  • Consumaţi zilnic cât mai multe fructe şi legume;
  • Evitaţi expunerea la soare, mai ales la ora prânzului;
  • Folosiţi mijloace de protecţie: pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire, de culoare deschisă;
  • Persoanele vârstnice, cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, vor evita deplasările şi locurile aglomerate;
  • Evitaţi consumul excesiv de cafea şi băuturi alcoolice;
  • Evitaţi deplasările pe distanţe mai lungi cu autovehicule fără instalaţie de climatizare;
  • NU LĂSAŢI COPIII SĂ AŞTEPTE ÎN AUTOVEHICULE.

LISTA PUNCTELOR DE PRIM AJUTOR DIN JUDEȚUL BACĂU CARE FUNCȚIONEAZĂ ÎN PERIOADA IUNIE-AUGUST 2013

MUNICIPIUL BACĂU
  1. Serviciul Public de Asistență Socială Bacău – str. Ștefan cel Mare nr.17 A
  2. Biserica Ortodoxă ”Sf. Neculai” – B-dul Unirii nr. 4
  3. Cinematograful ”Central” – str. Nicolae Bălcescu nr.12
  4. Casa de Asigurări de Sănătate Bacău – str. Mărășești nr.13
  5. Biserica Ortodoxă ”Sf. Dumitru” – str. Narciselor nr. 2
  6. Primăria municipiului Bacău, Serviciul Public de Evidență a Persoanelor – str. H. Coandă nr.2

Masuri aplicate de institutiile publice pe perioada caniculei

0 Comentarii
Instituţiile publice şi agenţii economici vor respecta prevederile ORG nr. 99/2000 privind protecţia persoanelor încadrate în muncă în perioadele cu temperature extreme:
- reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice,
- asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă,
- alternarea efortului dinamic cu cel static,
- alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaos în locuri umbrite, cu curenţi de aer,
- asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb,
- asigurarea echipamentului individual de protecţie,
- asigurarea de duşuri.
De asemenea, instituţiile publice vor respecta prevederile Ordinului comun MIRA, MSP, MMFES şi MMDD nr. 247/1235/631/1130/ 10 iulie 2007, publicat în Monitorul Oficial nr. 477/17.08.2007, partea I-a, privind Planul de măsuri vizând cooperarea între prefecţi şi primari pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei, respectiv adaptarea programului serviciilor cu publicul astfel încât deplasarea populaţiei către acestea să se facă în afara intervalelor orare cu temperaturi extrem de ridicate.

Măsuri specifice pentru protectia populatiei în această perioadă de instabilitate atmosferică

0 Comentarii
Potrivit atenționării meteorologice COD GALBEN  transmisă de Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, în perioada 30.07.2013, ora 15.00 – 31.07.2013, ora 15.00, în județul Bacău vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp.
Pentru asigurarea unui management adecvat al situațiilor de urgență ce pot fi generate de fenomenele hidrometeorologice vizate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a dispus comitetelor locale pentru situații de urgență aplicarea unor măsuri pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și pentru pregătirea populației.
În acest sens, au fost înștiințați cetățenii și operatorii economici de la nivelul tuturor localităților cu privire la fenomenele prognozate.
Sunt monitorizate nivelurile cursurilor de apă pentru intervenții operative în caz de necesitate și sunt asigurate legăturile telefonice cu localitățile posibil a fi afectate.
Populația din zona predispusă la viituri și descărcări electrice a fost avertizată în vederea evitării unor accidente.
Pe durata avertizării sunt monitorizate permanent podurile, podețele și alte secțiuni înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocării acestora și producerii de inundații.
Întrucât, în această perioadă sunt prognozate și temperaturi excesive ce depășesc 35 ° C, au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă măsurile ce trebuie luate de populaţie pentru prevenirea efectelor neplăcute ale caniculei asupra stării de sănătate, au fost stabilite locurile de amplasare a punctelor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi distribuire a apei potabile și este permanent monitorizată calitatea apei potabile şi de îmbăiere.
S-au intensificat controalele privind condiţiile igienico-sanitare şi lanţul de frig pentru desfacerea, depozitarea şi transportul alimentelor și din unităţile de alimentaţie publică şi colectivă, unităţile de cazare şi taberele şcolare, precum şi pentru urmărirea asigurării condiţiilor optime de muncă pentru salariaţi.
Direcţia de Sănătate Publică Bacău are stabilite măsuri pentru asigurarea cu personal a punctelor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă. Între Direcţia de Sănătate Publică Bacău şi Crucea Roşie – Filiala Bacău este realizat un protocol de colaborare în vederea asigurării voluntarilor necesari în caz de nevoie.
Până la această oră, la nivelul judeţului Bacău nu s-au înregistrat solicitări de intervenţie ale serviciilor medicale pentru persoane cu patologii specifice caniculei.
În cazul apariției oricărui tip de risc care poate genera o situație de urgență, cetățenii dunt rugați să apeleze numărul de telefon 0234/550000.

Noutati de la Orange

0 Comentarii
Orange Romania si Vodafone Romania anunta incheierea unui acord pentru partajarea infrastructurii de retea. Acordul este in concordanta cu practicile uzuale ale industriei, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in afara acesteia, si reprezinta o evolutie naturala a colaborarii anterioare dintre cei doi operatori pentru partajarea site-urilor.
Acordul de partajare a retelei va permite celor doua companii sa continue intr-un ritm sustinut sa faca investitii in dezvoltarea de tehnologii la nivel national. Beneficiile rezultate in urma acestui acord vor permite celor doua parti sa investeasca in extinderea acoperirii 4G, precum si in acoperirea zonelor “albe” din localitatile rurale. In acelasi timp, utilizatorii celor doua companii se vor putea bucura de implementarea mai rapida a celor mai avansate tehnologii, cum este 4G, recent lansata in tara noastra.
Atat Orange, cat si Vodafone, isi vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa a acestora, ceea ce va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial. Companiile vor continua sa concureze activ pe piata in toate produsele si serviciile.
De asemenea, acest acord va duce la eliminarea duplicarii infrastructurii de retea, cu beneficii importante asupra mediului inconjurator.

Ghidaje tematice în Biserica Neagră – Brasov

0 Comentarii
Biserica Evanghelică C. A. din România – Parohia Braşov invită toţi doritorii să participe la ghidajele tematice oferite publicului, în cadrul cărora se va putea cunoaşte mai de aproape edificiul fascinant Biserica Neagră, prezentate de colaboratori calificaţi ai Parohiei.
Biletul pentru ghidajele speciale este 8 lei, iar participarea se face pe bază de înscriere prealabilă până cel târziu în ziua ghidajului, la ora 15:00, la sediul Parohiei din Piaţa Sfatului 17, telefonic: 0268511824 / 0722325614 sau prin e-mail: guide@biserica-neagra.ro.
Următoarele ghidaje tematice:
-»Lumea înălţimilor.« Prezentare turn, clopote şi acoperiş – cu Liliana Şelaru, 7 august
-»Voi cânta Domnului cât voi trăi« Prezentare orga Buchholz – cu Steffen Schlandt, 14 august
-»Covoarele orientale şi stranele din Biserica Neagră: de la obiecte de folosinţă la simboluri ale statutului social« – cu Richard Sterner, 21 august
-»Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă« Biserica Neagră, spaţiu liturgic evanghelic – cu Peter Demuth, 28 august.

Turistii rusi in prim plan

0 Comentarii
Turiştii ruşi sunt lideri în Europa la rezervările last minute. Vacanţele acestora sunt achiziţionate cu mai puţin de o lună în avans.
Un studiu efectuat de Ipk International pentru ITB Berlin arată că printre primele zece pieţe sursă din lume, pentru cãlătoriile în străinătate cu cel puţin o şedere peste noapte, Rusia este pe primul loc la oferta last minute. În anul 2012, 73% la sută din excursii au fost rezervate cu mai puţin de o lună în avans.
De asemenea, pieţele din Italia şi din China sunt dominate de last minute. Cu toate acestea, spre deosebire de Rusia, procentele au scăzut în ultimii cinci ani: în 2008, 69% dintre turiştii italieni efectua o rezervare last minute, în timp ce în 2012 acest procent a scãzut la 64%. În China, numărul de oferte last minute a scãzut de la 73% la sutã în 2008 la 62 de procente anul trecut, noteaza traveltechnews.ro.
În Japonia şi franţa s-au înregistrat procente de rezervări de last minute ceva mai mici, 58% şi respectiv 53%, dar în uşoarã creştere faţã de ponderile atinse în anul 2008, de 53% în Japonia şi 51% în Franţa. Cu 46%, Germania are un procent de rezervãri last minute destul de mare, dar mai mic decât media internaţională şi media din Europa de Vest.

Summer Splash Party

0 Comentarii
Echipa Damean  Events va invita sa va distrati la cea mai splash petrecere a verii ce promite a fi una extraordinara. SPLASH PARTY se va desfasura la Aqua Club Gheraiesti.
Distractie,petrecere,concursuri si multe alte surprize toate acestea intr-un singur loc. Bacauanii sunt asteptati vineri, 9 august de la ora 21:00 sa te distrezi alaturi de toti prietenii tai.



Pretul unui bilet este de 15 lei pana la ora inceperii evenimentului!
Kristofer va mixa in deschiderea evenimentului cu un set propriu.

J Balvin vine in Romania

0 Comentarii
Joi, 8 august, J BALVIN vine in Romania, direct pe plaja PRINCESS SUMMER CLUB - MAMAIA sa sustina cel mai tare concert de pe litoral in anul 2013.
Vor rasuna pe intreg litoralul hituri ca TRANQUILA, YO TE LO DIJE, COMO UN ANIMAL, SOLA, EN LO OSCURO.

Pret bilete : 20 lei

Diva's Night - Shine like a star!

0 Comentarii
Marinarul Summer Club te invita sambata 3 august la "Diva's Night" - Shine like a star.
Imbraca tinuta de DIVA si adopta atitudinea de STAR! Noi te punem in lumina reflectoarelor.

MAIN CONSOLE: DJ MATTEO

Party in Pink!

0 Comentarii
Vineri 2 august Coco Caffe and Lounge va invita la un Party Excentric ,plin de culoare si cocktailuri delicioase .
Persoanele care vor purta un accesoriu ROZ vor fi rasplatiti cu un cocktail din partea casei.
Intrarea este libera pana la ora 24:00.

Targ de Antichitati in august

0 Comentarii
Pentru iubitorii de arta si frumos, Hello Shopping Park organizeaza in perioada 10-11 august Targul de Antichitati. Bacauanii sunt asteptati in Calea Republicii 181 sa vada un targ plin de traditie si istorie.

Good Vibe Party 3

0 Comentarii
Un vibe foarte bun sustinut de ritmuri de reggae, dancehall, raggamuffin, dubstep si jungle va asteapta sambata 3 august incepand cu ora 21.00 in Pub The Stage.
Hosted by : Piciu Ze & Vlad Luca

Intrarea este libera.

Emeric Set in Pub S

0 Comentarii
Miercuri 31 iulie incepand cu ora 20.00 Pub S va invita la un super concert marca Emeric.
Pret bilet: 15 lei.

30 iulie 2013

Unde merita sa-ti duci viata?

0 Comentarii
In Romania incepe sa fie cam greu de trait si se stie ca multi romani i-au calea strainatatii pentru o viata mai buna.
Si totusi daca vreti sa ''evadati'' intr-o alta tara avem niste sugestii pentru voi:

Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord- Un procent de 85% dintre britanici sustin ca au, in medie, mai multe experiente pozitive intr-o zi, decat negative. 

Islanda cunoaste un nivel ridicat de participare civica, astfel incat 98% din islandezi considera ca stiu pe cineva pe care ar putea sa se bazeze la nevoie.

Olandezii lucreaza doar 1.379 de ore pe an, semnificativ mai putin decat media OECD de 1.776 de ore. 
Danemarca are unul dintre cele mai ridicate grade de satisfactie a populatiei in ceea ce priveste nivelul si conditiile de trai, iar 89% dintre danezi spun ca in medie, au mai multe experiente pozitive intr-o zi, decat negative. 

Statele Unite se bucura de cel mai mare venit mediu disponibil pe menaj in radnul tarilor OECD, de la 28.917 euro pe an - mult mai mare decat media de 17.502 dolari. 
Majoritatea (86%) populatiei adulte din Elvetia au cunostinte generale cel putin de nivelul liceului, elevii si studentii acestei tari obtinand un scor (517) aproximativ cu cel al Olandei (519) la programul dimensionare a competitivitatii sistemului educational realizat de OECD. 
Exista un puternic simt de apartenenta la comunitate si un nivel ridicat de siguranta in Norvegia, unde 93% dintre oameni spun ca exista cineva pe care ar putea sa se bazeze la nevoie.

Canadienii lucreaza doar 1.702 ore pe an - mai putin decat media OECD - iar rata ocuparii este de 72% din populatia apta de munca.
Suedezii se claseaza, de asemenea, pe primele locuri in ceea ce priveste protectia mediului.
Australia se afla pe primul loc pentru al doilea an consecutiv si, potrivit studiului OECD se bucura de dei mai fericiti locuitori din lume, cu un grad ridicat de implicare civica, servicii medicale publice si conditii de locuit.

Picaturi de.....vacanta

0 Comentarii
Sambata, 27 iunie 2013, in cadrul proiectului PICATURI.... DE VACANTA , initiat de  Otetea Rodica Mirela, au avut loc la HELLO SHOPING PARK si ARENA MALL din Bacau, spectacole de folclor sustinute de ansamblul folcloric FLORILE SATULUI  din cadrul asociatiei umanitare CASUTA CU POVESTI, si ansamblul folcloric VATRA SATULUI din comuna Corbasca.
Au incantat prin naturalete, talent si voie buna. Ne vom reintalni cu ei la spectacolul ,, Flori de la copii,dar sfintei Marii,, organizat la Bucuresti in data de 15 august 2013 .unde sunt invitati de onoare. 

Atentie la canicula!

0 Comentarii
Având în vedere avertizările meteorologice cu temperaturi ridicate în următoarele zile, când indicele de confort termic va depăşi pragul de 80 de unităţi, Directia de Sanatate Publica Bacau doreste sa transmita o serie de informaţii privind prevenirea efectelor negative ale caniculei asupra stării de sănătate a populaţiei generale, şi, în mod special, a categoriilor vulnerabile: copiii, bătrânii, gravidele, dar şi cei cu afecţiuni cardio-vasculare şi pulmonare. Deşi în nenumărate rânduri, populaţia a fost avertizată, constatăm că există persoane care nu ţin cont de sfaturile specialiştilor, ies pe stradă în orele de caniculă şi, deşi suferă de unele afecţiuni cronice, nu-şi respectă tratamentul, îl întrerup, expunându-se astfel unor riscuri suplimentare (în special cei cu afecţiuni cardio-vasculare şi hipertensiune arterială).
            În perioada cât se înregistrează temperaturi ridicate, organismul uman poate suferi o serie de modificări negative, precum:
-      tulburări de ritm cardiac
-      creşterea riscului apariţiei infarctului de miocard
-      creşterea riscului de accidente vasculare
-      şoc caloric (manifestat prin : febră, tegumente uscate, pierderea cunoştinţei)
-      şoc hipovolemic (manifestat prin : tegumente reci şi palide, tensiune arterială scăzută )
-      crampe musculare la nivelul membrelor
-      insomnii neobişnuite ce pot conduce la nervozitate şi oboseală
-      dermatita actinică – adică apariţia pe piele a unei iritaţii datorată expunerii la soare şi excesului de transpiraţie
-      stare de disconfort general
Pentru evitarea apariţiei acestor efecte negative ale caniculei asupra sănătăţii oamenilor recomandăm:
 
1.      Pentru populaţia generală
-          evitarea expunerii la soare între orele 11 – 18 şi protejarea pielii cu creme cu factori de protecţie;
-          consumarea de lichide suficiente (2 - 3 litri/zi) pentru a evita deshidratarea, fără a se aştepta instalarea senzaţiei de sete,  de preferat apă minerală deoarece prin transpiraţie se pierd şi săruri minerale;
-          evitarea alimentelor grase şi condimentate şi  consumul  de alcool şi cafea, acestea favorizând eliminarea lichidelor din organism precum şi evitarea consumului de alimente de la comercianţii stradali sau din magazinele care nu dispun de instalaţii frigorifice funcţionale pentru păstrarea alimentelor;
-          evitarea plimbărilor şi a mersului la cumpărături în orele de caniculă.  Dacă totuşi se impun anumite deplasări, persoanele respective vor avea asupra lor o sticluţă cu apă şi se pot adăposti la nevoie la punctele de prim ajutor existente în municipii şi oraşe, sau în orice instituţie, farmacie, cabinet medical, magazin, etc. care dispune de instalaţie de climatizare .
-          protejarea capului cu  pălărie, a ochilor cu ochelari de soare şi  purtarea de îmbrăcăminte lejeră, de culori deschise, din fibre naturale
-          evitarea lăsării copiilor sau a animalelor de companie în interiorul maşinii când se merge la cumpărături, întrucât există pericolul decesului prin deshidratare
-          efectuarea mai multor duşuri pe zi
-           ferestrele locuinţelor să fie închise pe timpul zilei şi protejate cu draperii în zonele expuse soarelui
-          dotarea cu sisteme de ventilaţie şi aer condiţionat ce vor fi reglate la o temperatură cu 5 grade mai mică faţă de cea de afară;
-          evitarea scăldatului în locuri neamenajate (râuri, lacuri, iazuri, etc.) deoarece există riscul de înec, dar şi de contactare a unor afecţiuni (leptospiroză, meningită, boli de piele, etc.), recomandare valabilă atât pentru copii cât şi pentru adulţi; de asemenea, impactul brusc al organismului supraincalzit cu apa rece poate induce şocul termic şi stop cardiac;
-          atenţie sporită la comportamentul animalelor şi insectelor care pe perioada  caniculei pot deveni agresive;
-          în cazul apariţiei insolaţiei, manifestată prin dureri de cap, ameţeli, frisoane, greaţă, congestia feţei, este necesar ca persoana în cauză să se aşeze imediat la umbră, să-şi stropească faţa cu apă rece şi să-şi facă ventilaţie câteva minute. În cazuri mai grave, se va adresa celei mai apropiate unităţi medicale !
2. Pentru sugari şi copiii mici
-          realizarea unui ambient cât mai normal în locuinţă, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer; unde copiii vor fi îmbrăcaţi lejer, cu hăinuţe comode, din materiale din fibre naturale;
-          păstrarea sistemului de alimentaţie avut, fără a încerca introducerea de alimente noi în această perioadă;
-          realizarea unei hidratări optime a copiilor, cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale din fructe preparate în casă fără adaos de conservanţi, iar pentru sugari alăptarea ori de câte ori aceştia solicită; 
-          copiii sau sugarii nu vor fi scoşi din locuinţe în orele de caniculă, ci înafara acestor perioade şi numai îmbrăcaţi lejer şi cu pălăriute sau şepci pe cap;
-          acordarea unei atenţii deosebite igienei copiilor şi sugarilor. Astfel, hăinuţele şi scutecele trebuie să fie curate, uscate şi pielea bine îngrijită. În acest sens, copilul sau sugarul va fi îmbăiat cel puţin o dată pe zi şi obligatoriu seara la culcare, iar în restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie;
-          la cel mai mic semn de suferinţă a copilului sau sugarului, se recomandă adresarea de urgenţă la medicul de familie;
-          pentru copiii aflaţi în taberele şcolare, se vor asigura condiţii corespunzătoare de cazare şi se vor respecta cu stricteţe regulile de igienă şi de păstrare şi preparare a alimentelor, precum şi hidratatrea corespunzătoare. Copiii vor fi supravegheaţi în permanenţă şi vor fi lăsaţi să se joace numai la umbră în orele de caniculă şi obligatoriu cu pălăriuţe sau şepci pe cap. Scăldatul, acolo unde este cazul, se va face sub stricta supraveghere a însoţitorului şi numai în locuri special amenajate.

 
3. Pentru persoanele peste 65 de ani
-          crearea unui ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului;
-          realizarea unei hidratări corespunzătoare cu apă plată sau minerală, ceai slab îndulcit, sucuri naturale preparate în casă fară conservanţi;
-          în alimentaţie trebuie să predomine legumele si fructele proaspete şi trebuie să se evite consumul de alcool, cafea, alimente grase şi a celor uşor perisabile;
-          cei care suferă de afecţiuni cronice trebuie să respecte cu stricteţe tratamentul prescris şi să se prezinte de urgenţă la medic pentru adaptarea schemei terapeutice ori de câte ori este nevoie;
4. Pentru persoanele care prin natura activităţii depun un efort fizic deosebit sau lucrează mai mult în soare (sportivi, constructori, agricultori, vânzători ambulanţi, etc)
-          dozarea efortului fizic în funcţie de perioadele zilei, evitând excesul de efort şi lucrul în orele de caniculă, recomandarea fiind de a lucra dimineaţa şi seara;

Shot Party in Luxury Pub

0 Comentarii
Luxury Pub va invita vineri 2 august la un altfel de party ''Shot Party''. Orice shot va avea un pret special, dar nu uitati sa consumati responsabil alcool.

Intrarea este libera.

Saturday Night Insomnia

0 Comentarii
Sambata 3 august Luxury Pub Comanesti va invita la ''Saturday Night Insomnia''. O noapte in care doar distractia conteaza. Party all night long cu DJ Tedi si MC Paolo.
Intrarea libera pentru fete, 10 lei pentru ceilalti.

Xonia vine in Luxury Pub

0 Comentarii
Luxury Pub Comăneşti şi Music Expert prezintă Xonia Live in Luxury Pub Comanesti in data de 9 august. Un super show, cea mai buna muzica si cea mai sexy artista vine sa ne incante.


Corina vine in Luxury Pub

0 Comentarii

Vineri, 16 august mega concert live Corina in Luxury Pub Comanesti. Vino sa fii ''A ta'' si sa ''Intorci roata'' alaturi de ea.

Intrare: 15 lei

Seara de Fotbal in oras

0 Comentarii
Steaua abordeaza meciul de la Tbilisi (Champions League - turul trei preliminar) cu gandul doar la victorie. Urmareste meciul la Vitraj Premium Lounge, marti 30 iulie.

Discoteque in Pub The Stage

0 Comentarii
Vineri 2 august incepand cu ora 21.00 ne distram la o noua runda de Discoteque marca The Stage si ne racorim cu low cost offer.
Cine merge ca sa se distreze?

Jagerbomb Party in Pub S

0 Comentarii
Pub S va asteapta vineri 2 august si sambata 3 august  incepand cu ora 22.00 la "Jagerbomb Party''. Va asteapta multa distractie si o super atmosfera.
Intrarea este libera.

Joi bei de te-ndoi

0 Comentarii
Joi 1 august incepand cu ora 20.00 Pub S va invita la inca o seara in care consumul responsabil de alcool trebuie sa fie o prioritate.
Intrarea este libera.

Cursul Auditori in Domeniul Calitatii

0 Comentarii
Bacauanii sunt invitati invitati la cursul de perfecţionare AUDITOR ÎN DOMENIUL CALITĂŢII, program autorizat de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei in perioada 5 – 9 august 2013 la Bacău.
Grupul ţintă: toate persoanele interesate în a dobândi competenţe pentru implementarea şi certificarea  sistemelor ISO, personalul responsabil cu managementul calităţii, cu evaluarea şi selecţia furnizorilor.

Locaţia:    Sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău, sala Gh. Florescu.
Programul: De luni până vineri în intervalul orar 16.00 – 20.00.

Tematica cursului:
ü      Implementarea sistemului de management al calităţii conform cerinţelor ISO 9001:2008;
ü      Realizarea auditului intern – pregătirea auditului, întrebări de audit, liste de verificare, analiza preliminară, planului de audit;
ü      Identificarea şi formularea neconformităţilor;
ü      Rezultatele auditului şi acţiuni corective.

Taxă de participare: este de 750 RON/persoană şi include suportul de curs, materialele didactice, consultarea standardului ISO 9001:2008, studiile de caz şi aplicaţiile practice ce se vor aplica în cadrul cursului.

Curs Expert achizitii publice

0 Comentarii
Bacauanii sunt invitati la Cursul de perfecţiinare EXPERT ACHIZIŢII PUBLICE in perioada 26 – 30 august la Bacau.
Cursul se adresează specialiştilor care doresc să participe la procedurile de achiziţii publice, atât în calitate de autoritate contractantă, cât şi ca ofertant si care sunt obligaţi să se înscrie în SEAP pentru a publica anunţurile de intenţie, participare şi atribuire, conform OUG 34/2006.

Tematica ▪ Modificări legislative din domeniul achiziţiilor publice ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie și 23 aprilie 2013, OUG 77/2012 şi modificări ale OUG nr. 34/2006;
- Elaborarea documentaţiei de atribuire, caietul de sarcini;
- Proceduri de atribuire;
- Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SEAP;
- Achiziţii prin proiecte finanţate din fonduri europene;
- Atribuirea contractului de achiziţie publică;
- Sancţiuni, contravenţii, contestaţii, soluţionarea litigiilor.
- Analize, speţe - propuse de lector şi de participanţi.
Programul cursului: De luni până vineri, în intervalul orar 16.00 – 20.00
La sediul Camerei de Comerț și Industrie Bacău, sala Gh. Florescu.
Taxa de participare: 750 lei/persoană
Include suportul de curs, modele de formulare tipizate şi protocolul zilnic. Pentru a II-a persoană din cadrul organizaţiei se acordă o reducere de 10%.
La sfârşitul sesiunii de instruire, cursanţii vor cunoaşte în detaliu funcţionalităţile SEAP şi vor obţine un certificat de absolvire recunoscut la nivel naţional de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în ocupaţia Expert achiziţii publice, cod COR 214946.