13 august 2013

Maria Tanase pe moneda

0 Comentarii
Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 14 august 2013o monedă din arginto monedă din tombac cuprat şi un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase.

Aversul monedei din aur redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „100 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.
Aversul monedei din argint redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „10 LEI“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.
Aversul monedei din tombac cuprat redă imaginea unui gramofon, simbol al primelor înregistrări discografice ale Mariei Tănase, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „1 LEU“, stema României şi anul de emisiune „2013”, amplasat de o parte şi de alta a stemei.
Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat), prezintă portretul Mariei Tănase şi, în arc de cerc, inscripţia „MARIA TANASE“ şi anii între care a trăit „1913-1963“.
Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din argint, din tombac cuprat şi seturile vor fi însoţite de broşuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.
Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de:
  • 500 buc. monede din argint;
  • 250 buc. monede din tombac cuprat;
  • 100 seturi monede (din aur, argint şi tombac cuprat).
Preţurile de vânzare sunt:
  • 300,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare;
  • 80,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare;
  • 1.810,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), inclusiv broşura de prezentare.
Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănaseau putere circulatorie pe teritoriul României.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu