29 aprilie 2013

Party in Club Berlin

0 Comentarii
De 1 MAI, Club BERLIN Sascut te cheama la distractie. Muzica buna si o super atmosfera va asteapta.
Party assumed by DJ AddikT.

Evenimentul asociatiei "Desenam viitorul tau" la Bucuresti

0 Comentarii

Distracție și multe zâmbete, așa poate fi caracterizată ziua de duminică, 21 aprilie 2013, când Patinoarul AFI Palace Cotroceni a găzduit primul eveniment desfășurat de noua echipă a Asociației Desenăm Viitorul Tău., asociatie a carui promotor e un bacauan.

Ziua de duminică a 20 de tineri de la Centrul de plasament Sf. Marcellin Champagnat din București a fost colorată de Asociația Desenăm Viitorul Tău. Copiii au patinat la unison cu voluntarii asociației și, dacă nu au mai făcut-o înainte, au fost îndrumați de George, patinator cu experiență, astfel încât să domine gheața de sub acoperișul centrului comercial AFI.
Apoi, tinerii au stat la masă cu membrii asociației, prieteniile legându-se extrem de rapid. Această frumoasă ieșire, care s-a încheiat la teatru, nu se putea concretiza fără ajutorul lui George Scarlat, Assistant Manager la AFI Cotroceni, căruia Vișinel Costel Bălan îi mulțumește pe această cale în numele tuturor voluntarilor și membrilor Asociației Desenăm Viitorul Tău.

Ghid de călătorie pentru Sărbătorile Pascale

0 Comentarii

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români care urmează să petreacă Sărbătorile de Paşte în străinătate, un ghid care conţine informaţii punctuale pentru principalele destinaţii de vacanţă: Austria, Bulgaria, Elveţia, Grecia, Israel, Italia, Marea Britanie şi Turcia.
Materialul conţine informaţii utile care pot ajuta cetăţenii români să evite eventualele situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada vacanţei sau a concediului lor în străinătate. Ghidul complet poate fi accesat la adresa: http://www.mae.ro/node/1552.

Slujbă arhierească in prag de sarbatori

0 Comentarii
Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit in data de 28 aprilie Sfânta Liturghie în parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim“ de lângă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Bacău.

Slujba a fost săvârşită pe temelia sfântului lăcaş, care va fi construit anul acesta integral din lemn cu sprijinul credincioşilor şi al Primăriei Bacău. La finalul slujbei, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei citite în cadrul Sfintei Liturghii. 
În cadrul slujbei, Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului a sfinţit ramurile de salcie care au fost oferite apoi credincioşilor veniţi din tot oraşul la acest moment de sărbătoare. 

Campania agricola de primavara si...ordinea

0 Comentarii

Luni, 29 aprilie 2013, începând cu ora 11.00, la sala mare a Palatului Administrativ, a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural cu tema: ”starea de vegetaţie a culturilor agricole şi desfăşurarea campaniei agricole de primăvară. Şedinţa a fost condusă de subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu şi a reunit şefi ai serviciilor publice deconcentrate, comandanţi de arme, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-judeţul Bacău.
Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Direcţiei pentru Agricultură Bacău, Mihai Banu, starea de vegetaţie a culturilor agricole este bună, iar campania de  însămânţări de primăvară este în graficul stabilit, urmând a fi finalizată la începutul săptămânii următoare.
De asemenea, în vederea apropiatelor sărbători pascale, subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu a cerut instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei publice şi a controlului sanitar, implicare şi vigilenţă sporită: “ Apropierea de Sărbătorile pascale sunt un prilej de bucurie şi împlinire sufletească. Însă această perioadă necesită şi o implicare atentă a tuturor factorilor responsabili, astfel încât aceste momente de sărbătoare să se desfăşoare în linişte şi în siguranţă pentru cetăţeni. Vă solicit implicare şi vigilenţă sporită în exercitarea atribuţiilor pe care le aveţi”, a declarat acesta în finalul întâlnirii.

Sesiune de distractie

0 Comentarii
Marţi, 30 aprilie, studentii sunt invitati sa se distreze în Crimson Live. Începeti vacanţa cu promoţii şi muzică studenţească.
Intrarea pe baza carnetului de student.

Agenda plina la CRE Bacau

0 Comentarii
In ultima saptamana CRE Bacau a desfasurat o serie de activitati, solicitand in mod deosebit efortul voluntarilor pentru cele mai diverse proiecte.

CRE a participat la doua activitati de combatere a braconajului organizate de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau si ANPA pe lacurile Beresti si Racaciuni, ambele actiuni soldandu-se cu un numar mare de plase si ambarcatiuni artizanale descoperite, inclusiv cu surprinderea unor braconieri in flagrant.


Au continuat si patrulele zilnice pe lacul Bacau, inclusiv actiuni comune cu Sectia 2 Politie Bacau, in urma carora mai multi pescari care nu respectau perioada de prohibitie au fost sanctionati. S-au desfasurat inclusiv patrule de noapte pe luciul apei, fiind descoperiti doi braconieri cu aproximativ 100 m plase de ata.

Activitatile educationale si de plantare au continuat cu o actiune a unui grup de 30 de tineri, membri ai CRE si ai LEO Alpha Young & Smart Club Bacau, in urma careia au fost plantati puieti in zona din coada lacului Bacau.
CRE a participat si la o intrunire a custozilor de arii naturale protejate din Regiunea Nord Est, eveniment la care au participat si reprezentantii Ministerului Mediului. Intrunirea s-a desfaurat la sediul administratiei Parcului Vanatori Neamt si au fost discutate probleme privind derularea programelor de custodie.

In weekend CRE Bacau a participat si la targul de promovare a sectorului piscicol organizat la Centrul de Afaceri si Expozitii, de catre Consiliul Judetean Bacau.

COSMOTE România lansează comercial serviciile 4G

0 Comentarii
COSMOTE România a lansat in data de 29 aprilie serviciile 4G, în Bucureşti (zona de nord), Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi şi în staţiunile turistice Sinaia, Buşteni, Predeal. Reţeaua 4G furnizează o experienţă de utilizare semnificativ îmbunătăţită, permiţând viteze de descărcare de până la 75 Mbps, respectiv de încărcare de până la 37,5 Mbps. Banda astfel extinsă este disponibilă pentru a răspunde exigenţelor crescânde ale consumatorilor în privinţa capacităţii serviciilor de date.

Kamelia si-a sarbatorit ziua de nume cu un nou cover!

0 Comentarii

Artista si-a facut un frumos obicei de a face cadouri muzicale fanilor atat de ziua ei, cat si la ocazii speciale.
Asa se face ca duminica, de Florii, Kamelia a postat un cover dupa  Joan Osborne - ''One of us'', inregistrat chiar in Studio 66 impreuna cu chitaristul Razvan Marcuci si produs de catre George Hora.  Kamelia a sarbatorit atat ziua de nume cat si pe cei 200.000 de fani pe care ii are alaturi pe pagina de facebook;
Artista  pare a avea  cel mai mare numar de fani din vestul tarii
Videoclipul a fost filmat de Ionut Trandafir (Trandafilm) cu care Kamelia a colaborat la videoclipurile ''Vara rece'' si ''Prima Oara'' in care a fost si protagonist.

In luna martie Kamelia a lansat cel mai recent single ''Ai aparut'', care este si prima piesa alaturi de fratele ei George Hora. Miercuri de 1 mai, Kamelia isi face debutul in televiziune, la Antena 1 in cadrul emisiunii

Romanii au artisti, alaturi de Mihai Bendeac si o multime de actori si cantareti cunoscuti.

Voua cum vi se pare piesa?
http://www.youtube.com/watch?v=ADaCJkzJzzQ

Actiune de suflet a jandarmilor

0 Comentarii

În tradiţia Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău există obiceiul, ca în preajma sărbătorilor, să aducem bucurie persoanelor suferinde, fie copii sau bătrâni care si-au adus aportul la vremea lor in comunitate. Omenia, bunătatea şi solidaritatea sunt caracteristice jandarmilor, care încă odată, au putut dovedi altruismul şi spiritul de camaraderie, fiind de această dată alături de veteranii de război jandarmi, cu ocazia aniversării Zilei Veteranilor de Război şi a uneia dintre cele mai frumoase sărbători ale lumii creştine – Paştele.
O delegaţie formată din ofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  (IJJ) Bacău şi preşedintele A.N.C.M.R.R. Bacău s-a deplasat la domiciliile a opt veterani de război jandarmi, din  municipiul Bacău, unde a împărţit pachete cu alimente de bază, fructe, cozonaci, aducând bucurie, lumină şi speranţă în sufletele acestor eroi.
 
 Produsele specifice Sărbătorilor Pascale au fost cumpărate prin contribuţia benevolă a cadrelor unităţii. Felicitari pentru gestul uman!

Cum prevenim incendiile!

0 Comentarii

Sărbătorirea zilelor 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii şi Ziua Tineretului, precum şi deschiderea sezonului estival constituie atât motiv de bucurie, pentru că vremea este prielnică ieşirilor în natură, dar şi motiv de îngrijorare datorită numărului mare de incendii ce pot izbucni la unităţile turistice de cazare aflate în zonele împădurite.  

            Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău reaminteşte măsurile ce trebuie luate şi respectate în această perioadă a anului, pentru a evita adevărate dezastre ecologice, dar şi pierderi de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.    
            Cu ocazia zilelor de 1 Mai - Ziua Internaţională a Muncii şi Ziua Tineretului, precum şi  deschiderea sezonului estival, se observă o afluenţă mare a publicului către staţiunile de odihnă şi locurile de agrement organizate în aer liber. Având în vedere aceste lucruri, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a efectuat premergător o serie de controale în zonele de agrement din judeţul Bacău.
            Scopul controalelor a fost acela de a asigura măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, în conformitate cu prevederile reglementărilor specifice; organizarea de activităţi de apărare împotriva incendiilor; asigurarea intervenţiei pompierilor în cazul producerii unor incendii la unităţile turistice, precum şi a altor forţe de salvare a persoanelor şi bunurilor.
 
            Pe timpul zilelor de 1, 2 și 3 Mai, personal din cadrul Inspecției de Prevenire va fi angrenat în acţiuni de patrulare și asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
            Ţinând cont de perioada care urmează, caracterizată prin umiditate scăzută şi temperaturi ridicate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău recomandă amatorilor de drumeţii montane să aibă în vedere şi să respecte câteva reguli principale de prevenire a incendiilor specifice unităţilor de cazare în scop turistic (cabane, campinguri, pensiuni) aflate în zone cu vegetaţie forestieră sau în apropierea pădurilor.
Este recomandat ca drumurile pe care este permisă circulaţia autovehiculelor să fie stabilite din timp şi marcate. Pe drumurile interzise se vor monta bariere şi indicatoare corespunzătoare.
La intrarea în pădure şi pe traseele turistice se vor amplasa panouri şi pancarte cu texte adecvate privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure.
 
ISUJ Bacău reaminteşte că accesul autovehiculelor proprietate personală pe drumurile forestiere este interzis. De asemenea, se interzice arderea resturilor vegetale rezultate din curăţarea păşunilor şi a terenurilor agricole limitrofe, la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău recomandă turiştilor să nu utilizeze focul în pădure sau focul deschis în aer liber. Focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare. La plecare este bine ca turiştii să stingă focul şi să acopere jarul cu pământ.
            Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse, precum şi instalarea corturilor, a autoturismelor şi a suprafeţelor de picnic.
 
            Focurile de tabără sau cele din campinguri pot fi aprinse doar în locuri special amenajate, la o distanţă de siguranţă faţă de marginea pădurii. Este recomandat a nu se utiliza în spaţiile de cazare aparate electrice defecte sau neomologate, precum şi lăsarea lor în priză nesupravegheate.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău reaminteşte turiştilor ca la cazare să se informeze privind regulile de prevenire a incendiilor şi a modului de comportare şi de evacuare în caz de incendiu.
Coşurile de fum ale construcţiilor din pădure vor fi dotate cu grătare (site) parascântei. În condiţiile lipsei de curent electric, se vor folosi în încăperile de locuit numai lămpi de petrol cu glob de sticlă.
 
Operatorii economici au obligaţia de a lua toate măsurile necesare prevenirii şi stingerii incendiilor, asigurarea şi dotarea cu mijloace de primă intervenţie, executarea periodică a exerciţiilor de alarmare, evacuare şi salvare a personalului, precum şi intervenţia în cazul producerii oricăror situaţii de urgenţă.
Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi să nu primejduiască, prin deciziile şi faptele lor, viaţa şi mediul.
Considerăm că eficienţa sistemului relaţional pentru asigurarea apărării comunităţilor împotriva incendiilor depinde, în mare măsură, în afară de cadrul legislativ şi de caracterul relaţiilor interpersonale, de respectul reciproc şi buna credinţă a părţilor implicate.

Evenimente nedorite la lacasurile de cult

0 Comentarii

Sfintele Sărbători de Paşti şi Învierea Domnului aduc bucurie şi purificare sufletească tuturor credincioşilor de pretutindeni.
Festivităţile religioase organizate cu ocazia apropierii măreţului eveniment se desfăşoară în lăcaşurile de cult, mare parte dintre acestea fiind intrate în patrimoniul cultural şi istoric al poporului român.
 
Mărturie vie a spiritualităţii româneşti, lăcaşurile de cult adăpostesc adevărate valori artistice şi de cult, cum sunt icoane, sculpturi, fresce, tapiţerii ori manuscrise şi tipărituri.
Nu de puţine ori moştenirea culturală şi religioasă lăsată de înaintaşi a căzut pradă flăcărilor, distrugând valorile materiale şi spirituale.
Totodată, se impune cunoașterea și respectarea următoarele măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor.
 
Respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor la lăcaşurile de cult, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor la un nivel corespunzător şi respectarea măsurilor de protecţie la foc enumerate mai sus pot constitui premise pentru apărarea împotriva focului a acestor obiective.

Siguranta inaintea distractiei

0 Comentarii

În perioada 01 – 03.05.2013, cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) organizează numeroase activităţi preventive. Acțiunile de informare preventivă se vor desfășura în centrele comerciale, zonele de agrement şi parcurile din judeţ, în vederea înlăturării principalelor cauze generatoare de incendiu, a conştientizării populaţiei asupra pericolelor pe care le prezintă deficienţele la normele de securitate la incendiu.
 
Totodată, vor fi amplasate puncte mobile de informare preventivă în toate mall-urile şi supermarket-urile din judeţ, unde 40 de cadre militare din cadrul I.S.U.J. Bacău vor distribui pliante cu măsuri specifice şi vor răspunde la întrebările cetăţenilor.
Informarea preventivă are drept scop creşterea gradului de cunoaştere a populaţiei asupra tipurilor de riscuri ce le pot afecta viaţa şi bunurile materiale. De asemenea, unul dintre obiectivele informării preventive îl reprezintă pregătirea cetăţenilor pentru o mai bună reacţie în fața situațiilor de urgență, atât înainte, cât și în timpul şi după apariţia acestora.

Prin desfăşurarea acestor acţiuni, se urmăreşte permanent conştientizarea populaţiei privind respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, ceea ce conduce la creşterea siguranţei acesteia, la reducerea substanţială a pierderilor de vieţi omeneşti, bunuri materiale, precum şi a daunelor produse mediului, care afectează comunităţile, ca urmare a producerii unor astfel de evenimente.

Zilele Tineretului in tara

0 Comentarii
In perioada 7-9 mai 2013 Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Gorj va desfasura o serie de activitati cu si pentru tineri:
- Crosul Tineretului –se va desfasura in data de 8 mai in centrul orasului Tg-Jiu, pe categorii de varsta. Se vor oferi tricouri inscriptionate tuturor participantilor, iar cei mai buni sportivi vor primii diplome, medalii si premii in obiecte;


Street-ball – In perioada 7-9 mai se vor desfasura meciuri de baschet 3 la 3, pe doua grupe de varsta,  pe terenurile din baza sportiva Tudor Vladimirescu. Se vor oferi tricouri inscriptionate tuturor participantilor, iar cei mai buni sportivi vor primii diplome, medalii si premii In obiecte.
Jocuri pentru toate varstele - timp de 3 ore, In data de 8 mai,  se vor desfasura activitati de dinamizare, team building, exercitii de Incredere si divertisment, sub Indrumarea voluntarilor  din organizatiile de tineret:ATDR, CDCD, CECIS. Activitatile au un caracter ludic si educational. Activitatile vor fi supravegheate de 5 voluntari.

„Targul de Joburi” – In ziua de 8 mai, timp de 4 ore, In holul Facultatii de Drept din Tg-Jiu, agentii economici Isi vor prezenta oferta de locuri de munca pentru tineri.
Flash mob– „Tineri cu bun simt” – este o activitate scurta ca durata, dar care se vrea cu impact mare In randul tinerilor. Va fi promovat un mesaj pozitiv. Vor participa un numar de 15 tineri care vor pregati activitatea si vor antrena alti tineri doritori sa se alature mesajului promovat. Participantii vor primi tricouri inscriptionate,  hartie si pixuri;
-„ONGT-urile In CENTRUL atentiei” - ONGT-urile vor avea ocazia sa-si promoveze activitatea si proiectele. Reprezentantii acestora se vor afla pe parcursul zilei de 9 mai , avand contact direct cu tinerii care se vor afla In centrul orasului.
Punct de informare „Voluntari pentru viitor” - Se va amplasa un stand In centrul orasului, unde tinerii se pot adresa voluntarilor pentru informatii despre proiectul „Voluntari pentru viitor”. Se vor Impartii pliante, flayere, etc.
-„Cetatean roman, cetatean european” - In data de 9 mai, In incinta Facultatii de Litere din Tg-Jiu se va desfasura un simpozion avand ca tema sarbatorirea Zilei Europei, la care vor participa elevi si studenti.

„45 degrees QUEST 2013” - Activitatea principala a acestui proiect costa In realizarea unui concurs de orientare In orasul Tg- Jiu, prin organizarea unui traseu cu diferite probe, pe care participantii vor trebui sa Il parcurga. Se vor oferi tricouri inscriptionate tuturor participantilor, iar cei mai buni vor primii diplome, medalii si premii In obiecte.
- „Lumina Europei” – In data de 9 mai, se vor aprinde lumanari In forma steagului Uniunii Europene In Amfiteatrul din centrul orasului. Se vor Impartii stegulete si se va canta imnul UE si alte melodii In tema.
- Palatul Copiilor din Tg-Jiu va oferi un spectacol de muzica si dans In amfiteatrul din centrul orasului pentru toti cetatenii din Tg-Jiu.
Animatie stadala – moment de clawing si jonglerii.

Grupul de Rezistenta vine in Pub S

0 Comentarii
Format in luna iulie a anului 2009, GDR este un produs hip hop autohton inedit. Este un crew format din 4 MC si 2 DJ. Pentru prima data in hip hop-ul romanesc apare notiunea de trupa cu 2 DJ.
Componenta trupei este: K-Gula, Da Hood Justice, Brugner, DJ Undoo, DJ Dox.

Acestia vin in Pub S in data de 11 mai incepand cu ora 22.00.

Pret bilet: 15 lei

Remember 2012 Summer Hits

0 Comentarii
Bacauanii sunt asteptati vineri, 3 mai 2013, la Maya Caffe sa petreceti pe hiturile verii 2012.
Hiturile verii 2012 mixate cu cele de astazi vor fi ingredientul unui eveniment unic.
Un eveniment marca Maya Caffe impreuna cu DJ CIP.

Declaratii fiscale

0 Comentarii

Ultima zi din aprilie este termenul-limita pentru depunerea decontului privind accizele, formular 120 si decontului privind impozitul la titeiul din productia interna pentru anul 2012, formular 130. Aceste declaratii se depun anual de operatorii economici platitori de accize, la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare.
 
Decontul privind accizele, precum si cel referitor la impozitul la titeiul din productia interna se completeaza cu ajutorul programelor de asistenta existente pe pagina de internet a ANAF (www.anaf.ro).

Cursuri gratuite in Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei

0 Comentarii

Camera de Comert si Industrie Bacau, in calitate de partener in proiectul ADAPTIC, proiect finantat de catre Uniunea Europeana cu acoperire nationala, va invita sa participati la:
Cursuri gratuite in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei:
Protectia datelor.pdf   
E-Banking.pdf
E-Commerce.pdf
E-Business.pdf
E-Government.pdf
E-Tools.pdf.
Cursurile se adreseaza angajatilor si managerilor IMM-urilor din regiunea Nord-Est care doresc sa se specializeze in noi tehnici si metode de utilizare a instrumentelor TIC pentru dezvoltarea afacerii. Obiectivul principal al proiectului il constituie cresterea adaptabilitatii lucratorilor si IMM-urilor din zonele Bucuresti-Ilfov, Vest, Nord-Est si Nord-Vest la tehnologia informatiilor si comunicatiilor (TIC).

Curs pentru specialistii in resurse umane

0 Comentarii

In ultima perioada, dinamica legislatiei muncii a cunoscut o semnificativa dezvoltare, generand la nivelul politicilor de resurse umane modificari esentiale pe care specialistii au trebuit sa le fundamenteze legal si practic.
In materia legislatiei muncii, pentru practicieni, un rol important il joaca corecta interpretare si aplicare a normelor, mai ales cand acestea sunt in stransa legatura cu raspunderea contraventionala.
In acest sens,ROMPERCONS, organizator de cursuri si seminarii interactive, revine in sprijinul angajatorilor si a angajatilor, propunand un nou seminar interactiv pentru specialistii in resurse umane, in Bucuresti, Hotel InterContinental, in ziua de vineri, 17 mai 2013.
Vor fi dezbatute spete cu referire la : detasare, maternitate la locul de munca, evaluarea salariatilor, contract pe perioada determinata, art 38 CM, suspendare-modificare CIM, cercetare disciplinara.
Taxa 500 RON + TVA taxa mai include pauza de cafea si pranzul.

Termen limita de inscrieri si plati marti 14 mai 2013.

Programul de lucru cu publicul la BCR de Sf.Pasti

0 Comentarii

Banca Comercială Română (BCR) informează publicul că unităţile sale teritoriale retail şi centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul în zilele de 1, 5 si 6 Mai 2013 (Sǎrbǎtori legale).

BCR a luat toate măsurile pentru a asigura colectarea numerarului de la clienţii băncii. Totodată, va fi asigurată şi alimentarea cu cash a bancomatelor (ATM), a automatelor de schimb valutar (ASV) şi a maşinilor multifuncţionale (MFM) ce vor fi permanent la dispozitia clientilor, 24 de ore din 24, 7 zile din sapte inclusiv sarbatorile legale.

În această perioadă, deţinătorii de carduri BCR vor putea face plăţi la oricare dintre comercianţii care acceptă carduri, iar serviciul de Asistenţă de urgenţă pentru deţinătorii de carduri va fi disponibil 24 de ore din 24, ca de obicei. Clienţii BCR au la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - circa 2.400 de bancomate.

Evaluarea europeană organizată de EUA

0 Comentarii

În perioada 24-26 aprilie 2013, în Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a desfăşurat prima vizită din cadrul evaluării europene organizate de EUA (European University Association). Echipa internaţională a fost formată din Philippe Rousseau, University Charles de Gaulle Lille, Franţa, Don McQuillan, University Wiscounsin, Madison şi University College Dublin, Irlanda, Gintautas Braziunas, University  of Applied Sciences Vilnius, Lituania, Lucka Lorber, University of Maribor, Slovenia şi Suvi Eriksson, National Union of University Students, Finlanda. Echipa de experţi internaţionali a evaluat instituţia noastră din punctul de vedere al standardelor europene în domeniul învăţământului superior. În cadrul evaluării, membrii delegaţiei s-au întâlnit cu conducerea universităţii, membrii Senatului universităţii, reprezentanţi ai mediului socio-economic-administrativ, cu care universitatea are colaborări şi parteneriate, cadrele didactice de la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Litere şi Facultatea de Ştiinţe şi studenţii de la cele trei facultăţi.

În luna octombrie 2013 urmează a doua vizită a delegaţiei, când vor fi analizate alte aspecte conform procedurilor EUA. 

Plurilingvism si interculturalitate

0 Comentarii
Sâmbătă, 27 aprilie, a avut loc, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, începând cu ora 9.30, cea de-a III-a ediţie a Colocviului Plurilingvism şi interculturalitate, sub denumirea generică Discurs teatral, teatralitatea discursului şi (mizan)scena cotidianului. 

Printre invitaţii care vor susţine conferinţe în plen s-au numărat: Prof. univ. dr. Ştefan CAZIMIR – Universitatea din Bucureşti, Prof. univ. dr. Luminiţa HOARŢĂ-CĂRĂUŞU – Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Prof. univ. dr. Constantin SCHIFRINEŢ – S.N.S.P.A. 

Lucrările colocviului au fost prezentate în cadrul a 5 secţiuni: Teatru şi interculturalitate, Persona, personaj şi identitate discursivă, discurs politic, discurs publicistic, discurs publicitar; Teatralitate  şi scen(-)ariu didactic, Reprezentare lingvisitică şi mentalitate colectivă.

Atentie la calatoriile in Grecia

0 Comentarii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Greciei asupra faptului că, din cauza protestelor localnicilor împotriva intenției guvernului elen de a deschide o mină de aur în zona Halkidiki (Peninsula Calcidică), drumul naţional din apropierea localităţii Ierissos a fost blocat, iar circulaţia pe drumurile publice a fost afectată.
Astfel, circulația autovehiculelor pe ruta Salonic-Ouranopoli (localitatea-port de unde se îmbarcă pelerinii pentru Muntele Athos) este îngreunată.
MAE recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă şi atenţie sporită pe parcursul deplasării, pentru a evita situaţiile nedorite.

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane evenimentul lunii mai

0 Comentarii
Gala Premiilor Comunitatii Bacauane s-a impus in timp ca unul dintre cele mai longevive si de succes evenimente de responsabilitate sociala pe plan national, fiind unul dintre putinele evenimente de acest gen care s-a dezvoltat constant si s-a impus ca un reper pentru societatea civila.


 In 2012, la Bucuresti, in cadrul Galei Oameni pentru Oameni, eveniment organizat de Asociatia pentru Relatii Comunitare si American Chamber of Commerce in Romania si care recunoaste excelenta in filantropie si implicare in comunitate, Gala Bacauana a fost nominalizata printre cele mai valoroase evenimente nationale de strangere de fonduri. In acest an Gala se va desfasura in data de 16 mai, in aceeasi locatie ca si anul trecut, Restaurantul Levisticum.


Evenimentul va avea o tematica inedita, data chiar de obiectivul de strangere de fonduri al editiei din acest an, sintetizata sub sloganul "Intoarcerea la Copilarie". Participantii la Gala vor fi invitati sa reinvete sa priveasca lumea prin ochi de copil, pentru a descoperi impreuna cum putem construi un viitor mai bun pentru cei mici. Companiile si firmele locale, sau care activeaza in Bacau, sunt invitate sa sustina prin pachete de sponsorizare cuprinse intre 250 si 3000 de euro, cele mai importante proiecte educative ale FSC. Este vorba de programul de burse pentru liceenii provenind din mediul rural, care isi propune sa continue sprijinul financiar oferit unui numar de 104 tineri provenind din familii cu posibilitati financiare reduse. In al doilea rand sunt vizate Cluburile cu Lipici, centre educationale de zi care ofera programe educative pentru peste 600 de copii din 6 comunitati rurale sarace. Activitatea din aceste centre costa anual organizatia minim 20.000 de euro/locatie iar in 2013 nu exista nici o finantare dedicata sustinerii lor, unele dintre ele fiind in real pericol de a-si inchide portile.
 
Ca in fiecare an, unul dintre principalele obiective ale evenimentului va fi de a recunoaste public si a premia cele mai importante proiecte realizate in folosul comunitatii locale de ONG-uri, persoane fizice si firme. In acest sens, incepand de pe 4 Aprilie si pana pe 26 Aprilie publicul larg, institutiile si ONG-urile sunt invitate sa faca cat mai multe nominalizari la cele trei categorii de premii: Premiul Comunitatii pentru o firma, Premiul pentru o institutie sau ONG, respectiv Premiul Comunitatii pentru o persoana fizica. Nominalizarile se vor putea face on-line, pe site-ul www.fsc.ro, pe pagina dedicata Galei Premiilor Comunitatii Bacauane. Aici va fi pus la dispozitie un formular pe care cei interesati il pot completa cu informatiile esentiale despre actiuni si proiecte concrete, bine definite, derulate in 2012 in judetul Bacau, ce au vizat dezvoltarea comunitatii bacauane, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflati in nevoie si sprijinirea categoriilor defavorizate. Domeniile vizate sunt: social, medical, educational, persoane cu dizabilitati, protectia mediului, cultural-artistic, situatii de urgenta.

De la postalion la avion

0 Comentarii

Aflată de mulți ani în topul preferințelor filatelice, Romfilatelia adoptă tema propusă de PostEurop în 2013 și introduce o nouă emisiune de timbre poștale, sub genericul Europa, intitulată Vehicule poștale, dedicată colecționarilor din întreaga lume.

Vector important în dezvoltarea unei societăți, vehiculul poștal a marcat evoluția serviciilor poștale, de la scrisori și mesaje transmise prin soli călători până la apariția mijloacelor mecanice și electrice de transport poștal.

Emisiunea Europa 2013 – Vehicule poștale este formată din două timbre poștale, cu valorile nominale de 2,10 lei și 14,50 lei, care ilustrează momente majore din dezvoltarea serviciilor poștale: preluarea de către automobil a serviciului de curierat și cucerirea spațiului aerian de către om - apariția aparatului zburător, facilitând astfel transmiterea mesajelor și creșterea vitezei de expediție.

Alături de cele două timbre poștale, emisiunea filatelică conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost realizate coli de 32 de timbre, minicoli de 6 timbre și 2 modele de blocuri de 4 timbre.

Începând cu ziua de marți, 30 aprilie 2013, emisiunea de timbre poştale Europa 2013 – Vehicule poștale va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Noutati de la TAROM

0 Comentarii
Începând din 27 aprilie 2013, TAROM opereaza cursele directe de la Iaşi spre Londra, Torino şi Bologna. TAROM oferă catering şi băuturi la bord, precum şi transportul gratuit al bagajelor. Pasagerii clasei Economic pot transporta un bagaj de cală în limita a 23 de kg, iar pasagerii clasei business au incluse în preţul biletului maximum 3 bagaje de câte 23 de kg. În plus, toţi pasagerii pot transporta gratuit şi un bagaj de mână de maximum 10 kg.


Cursele vor fi operate după cum urmează:
  • Iaşi-Londra-Iaşi, cu preţuri începând de la 164 euro cu toate taxele incluse pentru un zbor dus-întors, la achiziţionarea de www.tarom.ro
Marţi şi sâmbata
RO 395 19:50 Iaşi – 21:10 Londra (Heathrow)
Miercuri şi duminică
RO 396 08:20 Londra (Heathrow) – 13:35 Iaşi
  • Iaşi – Torino – Iaşi, cu preţuri începând de la 112 euro cu toate taxele incluse pentru un zbor dus-întors, la achiziţionarea de www.tarom.ro
Marţi, joi şi sâmbăta
RO 441 12:55 Iaşi  – 14:40 Torino
RO 442 15:25 Torino – 19:05 Iaşi
Iaşi – Bologna – Iaşi , cu preţuri începând de la 114 euro cu toate taxele incluse pentru un zbor dus-întors, la achiziţionarea de www.tarom.ro
    Marţi, joi şi sâmbăta
    RO 451 06:50 Iaşi – 08:10 Bologna
           RO 452 08:55 Bologna – 12:10 Iaşi

    Saptamana Patimilor in linie dreapta

    0 Comentarii
    Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare este perioada liturgică care începe cu Denia din Sfânta şi Marea Luni şi se încheie cu Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare.

    Săptămâna Patimilor are, prin Sfintele Evanghelii care se citesc în cadrul slujbelor care se săvârşesc, un pronunţat caracter eshatologic şi invită credinciosul la mai multă grijă faţă de propria viaţă spirituală.

    Terrace Party in Club Ponton

    0 Comentarii
    Vineri, 3 mai, Club Ponton da startul petrecerilor de Paste. Petrecerea incepe in forta cu cel mai tare percutionist: CHI PAH. Noul concept pe care il promoveaza anul acesta are la baza tot percutiile dar de data asta e vorba de SYNTH DRUMS , niste tobe speciale pe senzori care pot imita aproape orice instrument de percutie din lume, iar pe harta locatiilor de promovare a conceptului a fost trecut si CLUB PONTON.

    Pret bilet: 10 lei

    Easter Party cu Cabron

    0 Comentarii
    Duminica, 5 mai incepand cu ora 22:00, echipa DAMEAN EVENTS , va asteapta la Club Kremlin,acolo unde are loc cea mai incendiara petrecere. Prima zi a Pastelui nu va trece neobservata in orasul tau. 
    Ai ocazia sa te distrezi alaturi de noi, dar si de multe dansatoare care vor incinge atmosfera.
    In plus, CABRON ne va incanta cu prezenta sa, fiind pentru prima data prezent in orasul de pe Bistrita.


    PRETUL UNUI BILET ESTE DE 10 LEI- pana la ora inceperii evenimentului.

    Procesiune de Florii

    0 Comentarii
    Preoții, credincioșii și elevii romașcani au participat in data de 28 aprilie în Duminica Floriilor, la procesiunea organizată, cu binecuvântarea Preasfintitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. 

         Evenimentul ce tinde a devcni o traditie in inima acestei eparhii s-a derulat dupa slujba Vecernie. Copii, elevi ai Liceului Teologic „Melchisedec Stefanescu” si ai scolilor din Roman, au venit, purtand in maini stalpari, ramuri de salcie si icoana Intrării Domnului în Ierusalim, la Catedrala Arhiepiscopala unde, alaturi de credinciosii si pelerini prezenti la acest moment cu o profunda incarcatura spirituala, au fost întâmpinati de Preasfintitul Părinte Episcop Ioachim. 

         Cu aceasta ocazie, in curtea locasului de cult musatin, ierarhul a explicat pe intelesul tuturor, tineri si varstnici, semnificatia sarbatorii de astazi, a ramurilor de finic si a florilor pe care crestinii le-au primit in dar din partea Preasfintiei Sale. 

         Momentul duhovnicesc a fost întregit de o expozitie de icoane pe lemn si sticlă realizate de elevii din Roman, având ca temă ”De la Florii spre Înviere”, expuse în incinta Centrului Eparhial si în Catedrală. 

         Sărbătoarea din Duminica Floriilor s-a incheiat la Liceului Teologic ”Melchisedec Ștefănescu”, unde a fost pusă în scenă o piesă de teatru cu tematică religioasă, iar la final dascalii implicati, in reusita evenimentului au primit diplome din partea Preasfintitului Parinte Episcop Ioachim.

    Cozla Music Fest

    0 Comentarii
    Vino sa iei parte la inceputurile unei noi traditii.
    Prima editie a festivalului COZLA Music Fest are loc in data de 11 mai, la Piatra-Neamt, intr-o locatie cu totul si cu totul speciala, IGLOO-ul din varful Muntelui Cozla. Amenajata ca atare, aceasta va fi locul de intalnire a 5 genuri muzicale cu artisti ca: SUBCARPATI, UMBRA, INNER, LES ANIMAUX, ALEX RUSU,FINE IT'S PINK, OUT OF THE 

    MIST, ADRIAN R, MCB, DJ BEAVER, JOVIAL, REDAL, ALTERBIT, T.A.G.M.A.

    Pret bilet in avans : 20 RON 
    Pret intrare : 30 RON

    Ziua Internationala a Dansului

    0 Comentarii
    În fiecare an, pe 29 aprilie, este celebrată Ziua Internaţională a Dansului (World Dance Day). Aceasta a început să fie sărbătorită în 1982, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, iar data de 29 aprilie a fost aleasă pentru a comemora ziua de naştere a lui Jean-Georges Noverre, creatorul baletului modern.
    Ziua Internaţională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale.
    Fie ca preferă pasionalul tango, valsul vienez, salsa, polka, hip hop sau cazacioc, toţi dansatorii profesionişti sau amatori din întreaga lume îşi invită partenerele la dans.

    1 Mai Muncitoresc in Pub S

    0 Comentarii
    Miercuri 1 mai incepand cu ora 22.00 Pub S va invita sa sarbatoriti 1 Mai Muncitoresc, petrecere tematica.
    Va asteapta multa distractie si multe promotii.
    Intrarea este libera.

    Unu' Mai Mare in Pub The Stage

    0 Comentarii
    Miercuri 1 mai incepand cu ora 21.00 bacauanii sunt invitati in Pub The Stage sa sarbatoriti 1 Mai muncitoresc cu multa distractie, voie buna si o atmosfera incendiara.

    Big Friday Party

    0 Comentarii
    Pub The Stage va invita vineri 3 mai incepand cu ora 21.00 la ''Big Friday Party''. Va asteapta inca o seara incendiara cu multa distractie si voie buna.

    S-a deschis Terasa Bourbon

    0 Comentarii
    In data de 28 aprilie, Terasa Bourbon ''si-a deschis portile" pentru bacauanii dornici sa se distreze si sa se racoreasca. Se pare ca vremea destul de calda din ultima perioada a facut ca multe terase din Bacau sa atraga tot mai multi clienti. Este si cazul terasei de la Bourbon care va asteapta cu tot felul de oferte "racoritoare''.

    Tequila Party

    0 Comentarii
    Joi 2 mai incepand cu ora 22.00 Pub S va invita la ''Tequila Party''. Va asteapta inca o noapte cu muzica buna, o super distractie si multa voie buna.

    A furat ...o barca

    1 Comentarii

    Un echipaj de jandarmerie din cadrul I.J.J. Bacău, ce executa acţiuni specifice în municipiul Bacău, în ziua de 27 aprilie la ora 18.50, a fost sesizat prin apel unic de urgenţă « 112 » despre săvârşirea unei infracţiuni în zona insulei de agrement.
     
     În urma verificărilor efectuate de către jandarmi, a reieşit faptul că în jurul orelor 18.30, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, doi bărbaţi s-au deplasat în zona debarcaderului de pe insula de agrement pentru a închiria o bărcă. Văzând starea în care se aflau, administratorul a refuzat închirierea, fapt pentru care cei doi au sărit într-o barcă, au despris lanţul de ancorare şi au plecat în larg pe râul Bistriţa.
     
    După aproximativ 30 de minute, folosindu-se de o barcă cu motor, administratorul debarcaderului a reuşit să-i tracteze pe făptuitori la mal unde jandarmii îi aşteptau pentru luarea măsurilor legale.
    În urma celor constatate, lui R.M. de 34 ani şi lui A.A. 31 ani, ambii din Bacău li s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul susceptibil săvârşirii infracţiunii de furt calificat, dosarul în cauză întocmit urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău în vederea continuării cercetărilor.
    Prejudiciul, a fost recuperat şi predat reprezentantului debarcaderului.

    Măsuri de ordine si sigurantă publică de la Jandarmerie

    0 Comentarii

    Cu prilejul Sărbătorii de 1 şi 2 Mai şi a Sărbătorilor Pascale, în perioada 01-07.05.2012, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, vor acţiona în sistem integrat împreună cu celelte structuri ale M.A.I., pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică la nivelul judeţului şi pentru prevenirea faptelor antisociale (cerşetorie, vagabondaj, tâlhării, prostituţie, consum de băuturi alcoolice în locuri nepermise, consum sau trafic de droguri, acte de violenţă etc.
    Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii vor fi prezenţi în zona a 23 lăcaşe de cult ortodoxe din municipiul Bacău, 7 lăcaşe de cult ortodoxe din municipiul Oneşti, 3 lăcaşe de cult ortodoxe din staţiunea Slănic Moldova, 12 lăcaşe de cult ortodoxe în municipiul Moineşti, 7 lăcaşe de cult ortodoxe în oraşul Buhuşi, 2 lăcaşe de cult ortodoxe în localitatea Dărmăneşti, 3 lăcaşe de cult ortodoxe în localitatea Târgu Ocna, cât şi în zona lăcaşelor de cult aflate în raza comunelor Sascut şi Podu Turcului,  pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea.

     De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde se preconizează a fi aglomerări de persoane, în zonele de agrement, staţiunile turistice montane Slănic Moldova şi Târgu Ocna, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică.
     Jandarmii montani sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă acestă perioadă la munte, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat, să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil, pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea publică.

    Jandarmeria recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi să ocolească traseele sau străzile lăturalnice, pentru evitarea incidentelor nedorite.


    Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetăţenii îi pot apela fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.