20 decembrie 2014

Banca Transilvania achizitioneaza Volksbank Romania

0 Comentarii
Banca Transilvania a anuntat in 10 decembrie a.c. semnarea unui angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank Romania de la Österreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG si WGZ BANK AG. Acest pas se înscrie în strategia bancii de a aduce valoare adaugata prin achizitii de banci si portofolii.

BT si Volksbank Romania vor functiona ca entitati bancare distincte în urmatoarele luni, pana la finalizarea formalitatilor legale si obtinerea tuturor aprobarilor aferente. Dupa închiderea tranzactiei va începe integrarea Volksbank Romania în structura BT.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: „Achizitionarea Volksbank Romania este parte a strategiei de crestere si consolidare a BT si reafirma angajamentul bancii de a fi atat un jucator activ, cat si sustinator al economiei romanesti. Dupa integrare, avand în vedere cotele de piata ale celor doua banci, Banca Transilvania îsi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul bancilor din Romania.BT este bine capitalizata, are lichiditate mare, o cota de piata în crestere si rezultate financiare pozitive”.

Banca Transilvania si Volksbank Romania sunt banci universale si au în comun modelul de business, categoriile de clienti carora li se adreseaza si piata autohtona. Ca rezultat al tranzactiei, BT îsi propune armonizarea punctelor forte ale celor doua banci, pentru eficientizarea activitatii, costuri mai mici pentru clienti, retea mai mare de sedii si produse noi. În prezent, Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia în topul bancilor din Romania, cu o cota de piata în functie de active de 9,7%, în crestere.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu