29 ianuarie 2015

Ziua Mondiala a Zonelor Umede

0 Comentarii
·    
În data de 2 februarie APM Bacău sărbătoreşte Ziua Mondială a Zonelor Umede, stabilită prin Convenţia semnată la Ramsar în Iran în anul 1971, document ratificat de România prin Legea 5/1991. Obiectivul declarat al Convenţiei este acela de conservare a zonelor umede care servesc ca habitat al florei şi faunei acvatice şi pentru că acestea constituie resurse importante de valoare economică, naturală, ştiinţifică şi recreativă, a căror pierdere ar fi ireparabilă.
·     Tema sub care se organizează în acest an activităţile dedicate acestei zile este: Zone Umede pentru Viitorul Nostru, cu sloganul: Alături de noi!. Obiectivele cheie al temei anului 2015:  îndemn pentru o mai bună cunoaştere a beneficiilor zonelor umede cât şi o implicare mai eficientă în efortul comun de protejare şi exploatare durabilă a resurselor acestora.
·     În perioada 29 ianuarie - 12 februarie 2015 APM Bacău va desfăşura în unităţile şcolare din municipiul Bacău o campanie de informare dedicată zonelor umede, după cum urmează:
- O serie de seminarii în care vor fi prezentate materiale informaţionale şi vor fi dezbătute aspecte referitoare la zonele umede din judeţ şi din ţară;
- Activitatea: „Micii arhitecţi”, care presupune proiectarea unei localităţi în perimetrul adiacent unei zone umede.

- Prezentarea concursului de fotografie pe tema zonelor umede adresat tinerilor cu vârsta între 15-24 ani care îşi pot înscrie creaţiile pe site-ul: http://www.worldwetlandsday.org/en/ în perioada 02 februarie – 02 martie 2015. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu