Societatea Naționala de Cruce Roșie din
România are plăcerea de a va anunța că în data de 23 ianuarie 2015, în Municipiul Bacau, au absolvit
un număr de 28 de persoane cursul Baby-sitter(cod
NC 5133.1.1), derulat în
perioada 07 octombrie 2014 – 16 ianuarie 2015 în cadrul proiectului strategic “PRO-SANATATE –
Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la
programele de formare profesională continuă”.
Prin participarea la acest program de
formare profesională continuă a angajatilor necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare (cu varste
intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul medico-social in care lucreaza au fost vizate în general următoarele
beneficii: îmbunătăţirea nivelului de calificare a
forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor
profesionale, creşterea oportunităţilor
de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea
stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare
continuă, conţinuri şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi
priorităţilor actuale în domeniul medico-social.
În
mod specific, meseria de Baby-sitter se încadrează în Grupa
majoră 5 (Lucrători în domeniul serviciilor) si se refera la personalul care
asigură servicii de îngrijire personală şi asistenţă în activităţile zilnice
din viaţa persoanelor care au nevoie de o astfel de îngrijire ca urmare a
efectelor îmbătrânirii, bolilor, vătămării corporale sau altor stări fizice ori
psihice, la domiciliu sau în alte unităţi rezidenţiale independente. Pregatirea
de Baby-sitter este o activitate de durata (480 ore), iar ca urmare a
absolvirii cursurilor de calificare absolventii dispun de cunostintele necesare
privind asigurarea condiţiilor igienico-sanitare (igienizarea camerei,
igienizarea obiectelor persoanei, igiena personală), gestionarea resurselor
materiale şi băneşti pentru a satisface nevoile imediate ale persoanei asistate,
acordarea de măsuri de prim ajutor cu rapiditate pentru a înlătura cauzele
accidentelor, stabilirea și pregătirea meniului persoanei asistate şi
administrarea alimentaţiei acesteia, supravegherea si monitorizarea stării de
sănătate a persoanei asistate, evaluarea si adaptarea programului zilnic în funcţie
de situaţiile apărute, pentru îngrijirea eficientă a persoanei.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu