21 septembrie 2015

Proiectul „Pas în viitor. Psiholog la sat”

0 Comentarii
Asociația Mutatis Mutandis lansează proiectul „Pas în viitor. Psiholog la sat”.
Satul românesc, cu precădere cel aflat la depărtare de orașele mari, trăiește o deprivare parțială de resurse pe diverse planuri: economice (sărăcia), civilizaționale (infrastructură precară), educațională (de multe ori lipsesc profesori calificați și modele locale dezirabile), informațională (acces redus la biblioteci, internet, ziare, alte surse de informare).
Elevii de clasa a VIII-a se află la un moment de răscruce, de luare de decizii esențiale în viață: alegerea traseului de viitor, continuarea studiilor, gestionarea dezvoltării propriei vieți. Din acest motiv proiectul de fata isi propune completarea competențelor formate în școală cu competențe pentru viață: alegerea carierei și continuarea studiilor pentru elevi, managementul situațiilor de criză, dezvoltarea inteligenței sociale și emoționale pentru minim 90 de elevi din clasa a VIII-a din comunele Livezi și Berzunți.
Principalele activități ale proiectului sunt: Consilierea vocațională a elevilor, Workshopuri pentru formarea competențelor pentru viață ale elevilor și pentru gestionarea situațiilor de criză, Informarea și consilierea părinților elevilor despre consecințele abandonului timpuriu al școlii și despre diverse alte probleme de parenting.
Proiectul este finanțat cu 30680 lei în runda de finanțare “Investiții pentru comunități durabile”, prin care Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar își propun sa sustina proiecte derulate de organizatii neguvernamentale in domeniile: educatiei, sanatatii si serviciilor sociale.
Parteneri în proiect: Școala Gimnazială nr. 1 Livezi, Şcoala cu clasele I-VIII Berzunţi.
Proiectul “Investiții pentru comunități durabile” este derulat de Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în parteneriat cu Fundația Vodafone România și face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundației Vodafone România. Acest program se desfășoară la nivel naţional şi susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu