29 septembrie 2016

Prevenirea infracțiunilor CONTRA PATRIMONIULUI

0 Comentarii
Poliţiştii continuă activităţile desfăşurate în cadrul campaniei naționale „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” – ediția a XI - a .
În ziua de 28 septembrie au fost desfăşurate activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului. Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţişti de proximitate din cadrul Secției 1 și 2 poliție Bacău au organizat o acțiune de informare în Piaţa Centrală a municipiului Bacău, în cadrul căreia au fost prezentate şi înmânate cetăţenilor materiale care conţin recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, înşelăciune, furt din locuinţă, furt de şi din auto şi furt din buzunare.
Activități asemănătoare au fost organizate și în celelalte orașe din județ. În cadrul activității desfășurate cei prezenți au fost sfătuiţi de polițiști ca în situații de acest fel să reţină cât mai multe semnalmente ale autorului şi să apeleze numărul unic de urgenţă 112, să adopte un comportament preventiv, de autoprotecție, respectiv:
• Evitarea deplasării pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
• Dacă din diverse motive se impune deplasarea după lăsarea întunericului, se vor ocoli locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
• În situația în care se simt urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, se vor deplasa prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Se poate solicita ajutorul primului poliţist întâlnit.
• Evitarea afişării în mod ostentativ a obiectelor de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane).

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu