5 octombrie 2016

Alege Scoala-modele de bună practică

0 Comentarii
La Congresul Național Hristos împărtășit copiilor desfășurat la București anul acesta în luna septembrie a fost lansat și volumul național Alege Școala -modele de bună practică. În acesta au fost alese de către Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române parohii model din toate eparhiile care au derulat constant activități catehetice și de prevenire a abandonului școlar prin Centrele Cultural-catehetice parohiale.  
Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată cu mare cinste de Parohia „Izvorul Tămăduirii” și „Sf. Cuv Parascheva” din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, Protopopiatul Bacău și de Parohia Viișoara din Prototopiatul Onești.
Piatra de temelie a bisericii din satul Fundu Tutovei a fost pusă în anul 2004 în cadrul programului “Niciun sat fără biserică”, iar parohia a fost înființată în anul 2009, biserica parohială  fiind târnosită în data de 15 octombrie 2011, de către actualul Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului. Ridicarea și construirea complexului parohial din zonă a reușit să impresioneze în chip foarte plăcut scoțând din anonimat această localitate aproape neînsemnată pe harta județului Bacău. Odată cu înființarea parohiei a fost înființat și Centrul catehetic parohial „Sfântul Daniil Sihastrul“.
Parohia Fundu Tutovei, în ultimii ani, a derulat o serie de activităţi cultural-catehetice și misionare manifestate prin diverse proiecte aplicate şi realizate într-un mod  profesional prin Centrul catehetic parohial. Beneficiari ai proiectelor patriarhale, eparhiale și parohiale implementate la Fundu Tutovei au fost toţi enoriaşii parohiei, copii şi adulţi. Între acestea, amintim proiectul patriarhal „Calea mântuirii“, proiectul eparhial Cateheze în parohii , proiectul parohial anual „Şcoala de vară“ (2013, 2014, 2015 ), proiectul parohial „Ajută-l să crească mare – cateheze şi ateliere de dezvoltare prin art-terapie“(2015), precum şi proiectul parohial catehetic: Împreună ne formăm pentru un viitor duhovnicesc!(2016).

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu