În acest an, la Gala Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro au fost aşteptaţi să participe lideri ai instituţiilor administraţiei publice româneşti: primari, viceprimari, prefecţi, subprefecţi, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, reprezentanţi ai Guvernului României şi instituţiilor guvernamentale, senatori, deputaţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale administraţiei publice din România. Orice instituţie din administraţia publică locală şi centrală a putut înscrie proiecte în competiţia Premiilor de Excelenţă în Administraţie!
DGASPC Bacău s-a prezentat cu proiectul Centrul de resurse pentru tineri în situație de risc și Învăț, Știu, Pot, transmițând câte un material în format word sau pdf de maxim 5000 de caractere (2 pagini), cu rezumatul proiectului și linkuri către paginile web unde acest proiect este expus pe larg www.crtbacau.ro, https://www.facebook.com/profile.php?id=100009501215484&fref=ts, http://www.dgaspcbacau.ro/vezi_stire/un-nou-proiect-pentru-adolescenti-si-tineri-se-contureaza-la-dgaspc-bacau/130.
Reamintim că proiectul Centrul de resurse pentru tinerii în situații de risc se desfășoară în perioada februarie 2015-decembrie 2016, în județul Bacău. Beneficiarii sunt 1000 de tineri aflați în situație de risc inclusiv din mediul rural din care 200 de tineri de etnie romă, 350 de părinți/tutori care vor primi servicii specifice de suport pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la nevoia de educație și susținere a tinerilor, 70 profesioniști inclusiv voluntari și de etnie romă, care furnizează servicii tinerilor aflați în situații de risc.
Obiectivul acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea integrării sociale și profesionale a tinerilor în situații de risc din județul Bacău, dezvoltând un pachet de activități integrate, efective și eficiente care să garanteze oportunități egale și condiții adecvate pentru participare activă a acestora la toate aspectele vieții sociale.
La începutul anului 2016, Centrul de resurse pentru tinerii în situații de risc a obținut o nouă finanțare prin facilitatea PLUS. Prin intermediul acestor fonduri, în condițiile acreditării și licențierii, Centrul de resurse pentu tineri oferă 4 cursuri pentru formare profesională, 28 de specialiști și 140 tineri vor avea posibilitatea de a fi formați în domeniile solicitate pe piața muncii, 140 de tineri vor participa la o tabără cu caracter educațional.
Prin acordarea acestei facilități s-au prelungit și o parte din activitățile inițiale ale proiectului: identificare, evaluare, informare, orientare, promovare, acompaniere, consiliere, dezvoltare personală și profesională, integrare socială.
Proiectul ”Învăț, Știu, Pot” se desfășoară în perioada 1 aprilie-31 decembrie 2016, în municipiul Bacău, beneficiari fiind 22 adolescenți și tineri din instituțiile rezidențiale din județul Bacău și/sau adolescenți și tineri vulnerabili din județul Bacău. Există și un parteneriat încheiat cu mediul privat pentru formarea profesională a beneficiarilor în domeniul coafurii.
Obiectivul acestui proiect îmbunătățirea calității vieții adolescenților și tinerilor din centrele rezidențiale de protecție, dar și din comunitățile din județul Bacău, prin investiţia în formarea profesională şi dezvoltarea abilităţilor de viaţă în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.
Proiectul instituției noastre care a primit anul acesta premiul de excelență este Centrul de Resurse pentru tineri în situații de risc.
Domnul director al DGASPC Bacău, Sorin Bîrlădeanu, a declarat: ”Felicit întreaga echipă pentru efortul comun susținut în implementarea acestui proiect și remarc faptul că modul de implementare a acestui proiect a fost determinant în fi desemnat ca un proiect de succes și de reprezentanții Administrație. ro. Suntem pentru a doua oară reprezentați la această gală și iată că ne întoarcem din nou cu premiul de excelență.”
Toate proiectele nominalizate pentru înscrierea în competiția Premiilor de Excelență în Administrație vor fi publicate într-un volum ce va fi distribuit ulterior participanților la eveniment, precum și conducerii Ministerului Administrației și Internelor, membrilor Guvernului, membrilor comisiilor de Administrație din Camera Deputaților și Senat, precum și liderilor organizațiilor profesionale din administrația publică.
Gala Premiilor de Excelenţă în Administraţie este un eveniment anual dedicat în exclusivitate administraţiei publice centrale şi locale din România, specialiştilor, autorităţilor şi profesioniştilor din domeniu. Cea de-a XII-a ediţie a avut loc pe 29 septembrie 2016, la Ana Hotels în Poiana Braşov. Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administraţiei publice din România, premiază iniţiativele pozitive ale specialiştilor din administraţie şi proiectele importante pe care reprezentanţii administraţiei locale şi centrale le-au susţinut.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu