23 noiembrie 2016

Activităti preventiv educative în rândul elevilor din mediul rural

0 Comentarii

Activitate preventiv educativă nouă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău cu elevii din mediul rural.
  În ziua de 23.11, ofițeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău în cooperare cu lucrători ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul Regional Bacău au desfăşurat activităţi preventiv educative cu elevii Liceului Tehnologic Răchitoasa, judeţul Bacău, în cadrul programelor FII TU, NOI TE APRECIEM!și ,,DROGURILE, DRUM CU SENS UNIC!’’ .
 Elevilor le-au fost prezentate mai multe filmulețe pe tematica programelor și diverse aspecte prevăzute în Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, articole din Codul Penal şi unele aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a violenţei domestice, absenteismului şcolar, precum şi a consumului de droguri şi alcool.
          Elevii au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112,  au fost instruiţi elevii de serviciu privind modul de acces al persoanelor străine în instituţia de învăţământ şi au fost distribuite elevilor pliante cu caracter preventiv educativ.
         Astfel au fost pregătiţi antiinfracţional elevii, explicându-li-se principalele cauze ce pot determina transformarea lor în victime ale infracţiunilor, în special cele cu violenţă şi modul cum pot să evite acest lucru pe timpul desfăşurării programului de învăţământ, cât şi în afara acestuia.

           

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu