22 noiembrie 2016

Campanie de prevenire a delincventei juvenile si a abandonului scolar, la Onesti

0 Comentarii
La inițiativa Protopopiatului Onești și cu binecuvântarea Înatpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost demarată cea de-a doua etapă a Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar în cadrul proiectului eparhial misionar „În temniță am fost și ați venit la Mine”.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, Protopopiatul Onești a demarat cea de-a doua etapă a Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar în unele instituții de învățământ oneștene, în cadrul Proiectului eparhial misionar „În temniță am fost și ați venit la Mine”.
Şi în acest an şcolar 2016-2017 Protoieria Oneşti în colaborare cu Centrul Educativ-Târgu Ocna şi cu Şcoala Gimnazială nr. 7-Târgu Ocna, va continua procesul de informare şi prevenire a tuturor elevilor din cadrul școlilor gimnaziale, al colegiilor şi al liceelor oneștene cu privire la delincvența juvenilă și abandonul școlar.
Scopul acestei campanii este de a reduce atât abandonul şcolar, prin conştientizarea minorilor, a familiilor şi a factorilor educaţionali, cât şi de a preveni săvârşirea faptelor delincvente ce survin în urma absenteismului școlar de la vârste foarte fragede.
Debutul campaniei a avut loc joi, 17 noiembrie, în cadrul Centrului Educativ-Târgu Ocna unde, în prezenţa părintelui protopop Ioan Bârgăoanu şi a domnului director Dumitru Cezărică Mărcuţă, elevii Colegiului „Costache Negri”, ai Liceului Tehnologic Tg. Ocna, ai Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” şi minorii Centrului Educativ au primit informaţiile necesare şi au participat la discuţiile pe tema acestei campanii.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu