12 noiembrie 2016

Inchidere a proiectului Ingrijiri paliative- Masuri integrate pentru incluziune sociala

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat vineri, 11 noiembrie 2016, la conferința de închidere a proiectului ”Îngrijiri paliative – Măsuri integrate pentru incluziune socială”, un proiect ce vizează creșterea gradului de acces la îngrijiri paliative pentru copii și tineri, care fac parte din grupuri vulnerabile și sunt diagnosticați cu boli amenințătoare de viață. 

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de18 luni, având drept partener principal Direcția de Asistenta Socială și Protecție a Copilului Bacău. Acest proiect a apărut ca o necesitate, deoarece cei care lucrează în sistemul social aveau nevoie de informații în ceea ce înseamnă îngrijirile paliative. Conceput inițial ca un proiect regional, acesta a fost extins la nivel național, ca urmarea a numeroaselor cereri primite. Timp de un an și jumătate, 545 de profesioniști din domeniul serviciilor sociale au urmat un program integrat de formare: training, job shadowing și coaching, ceea ce a condus la dezvoltarea competențelor pentru furnizarea serviciilor de calitate a îngrijirilor paliative. 


În cuvântul său, președintele Sorin Brașoveanu a apreciat această inițiativă, extrem de utilă furnizorilor de servicii sociale. ”Sper că acest proiect să fie un exemplu de bună practică, iar autoritățile centrale să elaboreze o metodologie care să legifereze această inițiativă ca standard pentru asistarea și îngrijirea copiilor/tinerilor diagnosticați cu boli incurabile. Demersurile pentru adoptarea metodologiei pot fi corelate cu demersuri pentru dezvoltarea unui sistem de înregistrare reală a copilului/tânărului diagnosticat cu boli incurabile și dezvoltarea serviciilor de îngrijire și asistare a acestora, susținerea instituțiilor și autorităților publice fiind necesară și sub acest aspect. Felicit întreaga echipă care s-a implicat în acest proiect, o echipă mică, dar inimoasă, de asemenea, doresc să-i felicit pe toți partenerii care au achiesat la acest proiect, deosebit de important pentru profesioniștii din domeniul asistenței sociale”.



0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu