15 noiembrie 2016

Invitatie la atitudine civica

0 Comentarii
A.P.O.R.T. este o organizație neguvernamentală (ONG) cu sediul în Râșnov, str. Republicii, nr. 8, în ințată în 2014 de un grup de oameni care și-au dorit ca la Râșnov să existe:
• un drept la opinie proprie al cetățenilor cu privire la tot ce se desfășoară în localitate;
• un drept al nostru, simpli cetățeni, de a informați corect de către autorități asupra activităților, proiectelor de dezvoltare urbană, surselor de venit și destinația banilor publici etc;
• transparență în administrație – autoritățile publice (primar, consiliu local, funcționari publici, regii autonome etc.) sunt obligate prin Constituție și legi să facă publică întreaga activitate care ține de administrare, precum și deciziile pe care le iau în favoarea sau defavoarea cetățenilor.
Fondatorii acestei Asociații au constatat, cu tristețe, că la Râșnov autoritățile (primar, consiliu local, funcționari publici, angajați ai unor instituții publice etc.) încalcă, cu intenție și în mod repetat drepturile noastre cu privire la: opinie, la liberă exprimare, la informare corectă, la nediscriminare, la transparență, la viață privată, la acces în instituțiile publice, precum și dreptul de a primi răspuns la petițiile formulate etc.

De asemenea, membrii A.P.O.R.T. au constatat că, datorită raporturilor de rudenie sau a celor de „curtuoazie”, în Primăria Râșnov primarul, consiliul local, funcționarii publici și alți angajați au făcut front comun în a încălca cu obstinație drepturile cetățenilor considerați de primar „dușmani personali”, precum și în a-i favoriza pe cei din anturajul primarului, prin aceasta creându-se o stare de fapt injustă pentru toți ceilalți cetățeni care nu fac parte din anturajul primarului și care, datorită acestui fapt, nu vor putea bene cia de rezolvarea urgentă a solicitărilor, nici de anumite „privilegii” oferite numai categoriilor sus-amintite (prieteni, rude, cunoștințe ș.a.)
Concluzia membrilor A.P.O.R.T. este că, într-adevăr, la Râșnov există o față nevăzută a realității pe care autoritățile o ascund, o maschează cu ajutorul ziarului de propagandă numit „Gazeta de Râșnov”, care, după cum ați putut observa și Dvs. prezintă întotdeauna aceeași situație prosperă și în oritoare a „Stațiunii turistice de interes național Râșnov”.
De menționat că, prin același ziar de propagandă se încearcă a ni se induce ideea că primarul, consiliul local, funcționarii primăriei și ai Goscom-ului muncesc zi și noapte, neobosiți, pentru binele comunității noastre, iar noi, cetățenii de rând avem o singură obligație morală: de a-i alege și realege în funcții, pentru că numai ei sunt capabili să realizeze „treburi chibzuite”!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu