24 noiembrie 2016

Workshop international ABA

0 Comentarii
Duminică 20 noiembrie 2016, o parte din membrii echipei Centrului Delfinul au avut privilegiul să participe la un eveniment de amploare şi anume Workshop-ul internaţional ABA organizat de ATCA în colaborare cu Universitatea din Bucureşti şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Trei dintre cei mai renumiţi specialişti în domeniul terapiei comportamentale aplicate (ABA), John Cooper, Timothy E. Heron şi William Heward, autorii cărţii „Applied Behavior Analysis‟- Analiză aplicată a comportamentului au fost prezenţi în această zi cu ocazia lansării variantei în limba română a acestei cărţi. 
În cadrul workshop-urilor, cei trei experţi au oferit informaţii preţioase despre modul de aplicare a principiilor ABA. William L. Heward, Ed.D., BCBA-D a vorbit despre domeniile în care poate fi folosită ABA, dar şi despre modul în care profesorii pot aplică metodele ABA în sala de clasa. John O. Cooper, profesor emerit, Ed.D.,Universitatea de Stat Ohio a prezentat importantă tehnicilor de Precision Teaching (Predare de precizie), informaţii preţioase pentru toţi aceia care doresc să folosească instrumente atât calitative, cât şi cantitative în măsurarea rezultatelor tehnicilor ABA aplicate la clasa, pentru integrarea copilului cu tulburări comportamentale.
Timothy E. Heron, profesor emerit la Ohio State University, a vorbit specialiştilor prezenţi la eveniment despre Classwide Peer Tutoring Systems (Sisteme de meditaţii de la egal la egal), acestea fiind strategii de integrare pentru a îmbunătăţi abilităţile de citire şi de a promova interacţiunile între egali în rândul elevilor cu autism şi colegi. Evenimentul s-a finalizat cu o serie de întrebări adresate celor trei autori ai cărţii Analiză aplicată a comportamentului şi o sesiune de autografe.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu