19 decembrie 2016

Concert de colinde la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman

0 Comentarii
Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, în perioada lunii decembrie, în protopopiatul Roman au avut loc mai multe concerte tradiționale de colinde, sub genericul nașterii Pruncului Mântuitor, ce au reunit corale cu renume din zona canonic-administrativă a Eparhiei Romanului și Bacăului.
Una dintre aceste întâlniri menite să prezinte în versuri și cântare sfântă vestea Nașterii Pruncului Iisus, denumită “Sus la poarta Raiului”, a fost organizată în după amiaza zilei de 18 decembrie, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului, cu începere de la ora 17.30, tocmai în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.
Sublimul eveniment s-a desfășurat în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  alături de Pr. Arhim. Pimen Costea, Vicar-administrativ Eparhial, Consilieri și Inspectori Eparhiali, preoți slujitori la catedrală, preoți din protoieria Roman, și de mulțime de credincioși romașcani.
 Cu ocazia concertului de colinde grupurile corale ale mănăstirilor „Buna Vestire” Tisa Silvestri, „Adormirea Maicii Domnului” Diaconești, „Nașterea Maicii Domnului” Giurgeni, precum și  Grupul Psaltic „Filomelos” din Onești, Grupul „Diaconia” din Roman și Corala „Paraschevi” din Roman au încântat publicul prezent prin profesionalismul, pregătirea și interpretarea de care au dat dovadă în transmiterea actului Nașterii Pruncului Dumnezeiesc.
La finalul concertului Înaltpresfințitul Părinte Ioachim a vorbit celor prezenți despre semnificația colindelor în spiritualitatea poporului român și despre tradiția concertului de Crăciun susținut de numeroase grupuri corale în Catedrala arhiepiscopală, în ajunul sărbătorilor de iarnă. Totodată, continuând o frumoasă tradiție, slujitorii atedralei au oferit în numele ierarhului grupurilor de colindători daruri și produse de panificație de la brutăria „Betleem”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu