17 decembrie 2016

„Împreună în bucuria dăruirii” – editia a X-a

0 Comentarii
Marți, 13.12.2016, ora 13:00, în Holul Central al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, a avut loc prima parte a proiectului „Împreună în bucuria dăruirii” – ediția a X-a, organizat de Departamentul de Consiliere Profesională, proiect social-umanitar, coordonat de către prof.univ.dr. Venera-Mihaela Cojocariu.
Evenimentul a fost deschis de către grupul vocal al Departamentului de Consiliere Profesională care a încântat printr-un buchet de colinde și urături specifice sărbătorilor care se apropie, alături de studenții de la anii I, II, III din cadrul Facultății de Științe, programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, coordonați de către conf. univ.dr. Liliana Mâță. În emoția și frumusețea acțiunii de a dărui s-au alăturat conf. univ. dr. Constanța Dumitriu, conf. univ. dr. Costică Lupu, un număr important de cadre didactice și studenți spectatori, echipa de psihologi din cadrul departamentului, studenți voluntari, reprezentanți ai partenerilor din cadrul proiectului.
A fost prezentă o familie de beneficiari din grupul țintă al proiectului reprezentată de familia Andreei M. (familie cu 3 copii preșcolari, mama absolventă a universității noastre) care a fost greu încercată de soartă: în urma unui incendiu casa le-a fost mistuită în totalitate. Moșul cel darnic a ajuns la ei încărcat de daruri și a încercat să le bucure apropirea sărbătorilor .
Moșul a mai poposit și pentru un număr de 6 studenți pentru a le înmâna „Bursa Moș Crăciun”, acordată unora dintre studenții-voluntari, dintre cei mai activi, care s-au remarcat prin: implicare socială, responsabilitate și generozitate în cadrul proiectelor desfășurate de către Departamentul de Consiliere Profesională, sub coordonarea psihologului Doina Pascal.
Proiectul va fi finalizat prin acțiunea de luni, 19.12.2016, când studenții împreună cu reprezentanți ai unora dintre partenerii proiectului  (Liga Studențească; Facultatea de Științe – Programul de studiu Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar; Fundația de Sprijin Comunitar; Asociația Creștină de Caritate și Ajutor Ovidenia Bacău 2005; Asociația Marral; Școala Gimnazială Ion Creangă Bacău; Grădinița cu program prelungit Lizuca Bacău; Școala Gimnazială Sascut) se vor deplasa la Școala din Stănișești „George Apostu”, pentru a se întâlni cu copiii din grupul țintă și a le oferi toate răspunsurile la scrisorile pe care ei le-au trimis Moșului prin intermediul inițiativei „Fii și tu Moș Crăciun !”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu