17 decembrie 2016

Proiectul educational „Povesti la gura sobei”, implementat la Tg. Ocna

0 Comentarii
Miercuri, 14 decembrie s-a desfășurat la sediul Casei de Cultură din localitatea Tg. Ocna  un proiect de voluntariat denumit de organizatori „Povești la gura sobei”. Acesta a fost inițiat de reprezentanții UNICEF din Tg.Ocna în colaborare cu Consiliul Local al orașului, Colegiul Național „Costache Negri” și Școala Gimnazială nr. 7 (Centrul de Reeducare) Tg. Ocna.
Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, profesorul de religie Benone Paul Văsâi, membru în acest demers educațional și cultural-catehetic, a vorbit cu această ocazie tinerilor prezenți despre semnificația religioasă a sărbătorilor de iarnă, răspunzând totodată întrebărilor adresate de aceștia.
În partea a doua a activități, profesorii și elevii voluntari de la școlile implicate, împreună cu reprezentanții UNICEF au confecționat ornamente pentru pomul de Crăciun și au ascultat mini-concertul de colinde pe care beneficiarii acestui parteneriat l-au oferit celor care și-au arătat sensibilitatea față de nevoile lor.
“A fost o experiență unică pe care dorim să o mai repetăm. Cei 50 de copii proveniți din familii nevoiașe, beneficiarii acestui proiect, au vestit Nașterea Domnului printr-un mini concert de colinde. La final, bradul de Crăciun a fost decorat cu ornamentele confecționate și fiecare copil a fost răsplătit cu diplome și cadouri”, a subiniat domnul profesor Văsâi Benone Paul.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu