5 ianuarie 2017

Bilant pozitiv al misiunilor executate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău

0 Comentarii
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările tradiţionale desfăşurate în zona de responsabilitate.

În perioada 25.12.2016 – 04.01.2017 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a adoptat un ansamblu de măsuri complexe pentru a asigura ordinea şi liniştea publică în zona de competenţă. Efectivele din cadrul unităţii au desfăşurat misiuni specifice în zona de responsabilitate, pe linia menţinerii unui climat de siguranţă pentru cetăţeni precum şi asigurării ordinii şi liniştii publice.
Astfel, în data de 27.12.2016 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a asigurat măsurile de protecţie a participanţilor cu ocazia desfăşurării manifestărilor tradiţionale care au avut loc în municipiul Bacău - „ Festivalul de Datini Şi Obiceiuri de Iarnă ”  eveniment care a implicat o participare numeroasă a publicului.
Jandarmii au fost la datorie şi în data de 31.12.2016 cu ocazia asigurării măsurilor specifice de ordine şi siguranţă adoptate pe timpul desfăşurării manifestărilor tradiţionale în localităţile Bârsăneşti şi Letea Veche.
De asemenea, în data de 31.12.2016, în acelaşi context al manifestărilor tradiţionale de sfârşit de an,  Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a asigurat, în sistem integrat, măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică în localitatea Ruginoasa, judeţul Iaşi precum şi măsurile necesare desfăşurării în condiţii optime a manifestărilor tradiţionale care s-au desfăşurat în localitatea Oituz, judeţul Bacău, în perioada 31.12.2016-02.01.2017.
Având în vedere complexitatea, gradul de risc ridicat al acestor manifestări, riscurile identificate şi experienţa anilor trecuţi, pentru asigurarea protecţiei participanţilor au fost adoptate o serie de măsuri proactive premergător desfăşurării acestor evenimente, concretizate prin campaniile de prevenire-informare şi de conştientizare a cetăţenilor cu privire la respectarea legilor.     
Nu au fost înregistrate incidente sau situaţii care să impună intervenţia forţelor de ordine, cetăţenii înţelegând că orice manifestare în spaţiul public trebuie să se desfăşoare în limitele şi cu respectarea legii.
De asemenea, în perioada 02 – 04.01.2017 efective din cadrul Grupării Mobile Bacău au acţionat pentru asigurarea măsurilor de ordine în localitatea Corni, judeţul Botoşani, unde, pe fondul unor nemulţumiri,  mai mulţi cetăţeni din comună au participat la o acţiune de protest împotriva administraţiei locale. Jandarmii au acţionat pentru detensionarea situaţiei şi asigurarea protecţiei participanţilor la adunarea publică, în zonă fiind şi prefectul judeţului Botoşani care a apreciat modul de acţiune al forţelor de ordine. 

Reuşita acestor misiuni se datorează efortului conjugat al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne care au acţionat pentru creşterea siguranţei cetăţeanului. Astfel în această perioadă au acţionat, în sistem integrat, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, structurile de poliţie din jud. Bacău, Iaşi şi Botoşani precum şi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bacău şi Iaşi.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu