12 ianuarie 2017

Blocaj de gheturi pe raul Trotus la Goioasa

0 Comentarii
Ca urmare a fenomenelor de îngheț din ultima perioadă și a blocajelor de ghețuri create în albie, nivelul râului Trotuș a crescut cu circa 50 cm, determinând în același timp o ridicare a nivelului freaticului în zona locuită a satului Goioasa, comuna Agăș. Acest fenomen a condus la producerea de infiltrații în beciuri. În același timp, circa 20 de gospodării se află sub risc de a fi inundate de către râul Trotuș.
Reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău s-au deplasat de urgență în zonă pentru a evalua situația și a lua măsurile necesare. S-a decis deplasarea unui excavator în zonă și intervenirea urgentă în albia râului Trotuș pentru a distruge podul de gheață și blocajele și pentru a asigura scurgerea apei.


Ca urma a temperaturilor scăzute din ultima perioadă, pe majoritatea cursurilor de apă şi a lacurilor de acumulare s-au format poduri de gheaţă şi gheaţă la mal. Recomandăm populaţiei să evite traversarea pe poduri de gheaţă a cursurilor de apă sau a lacurilor de acumulare, dar şi practicarea sporturilor pe apa îngheţată, deoarece, din cauza fluctuaţiilor de temperatură prognozate pentru perioada următoare, grosimea gheţii nu poate susţine greutate mare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu