15 martie 2017

BCR LEASING IFN a incheiat contractul cu numarul 100.000

0 Comentarii
BCR Leasing IFN a incheiat, la sfarsitul lunii februarie, contractul cu numarul 100.000, marcand astfel un moment important in serviciul clientilor sai. Contractul face parte dintr-o tranzactie mai mare si priveste finantarea unei semiremorci in valoare de 22.500 EUR iar titularul sau este firma GV & Oprean Logistics, din Sebes, jud. Alba.

„Ne face placere sa marcam si sa depasim, incepand de astazi, aceasta cifra rotunda care este o masura a eforturilor noastre de a sustine dorintele de dezvoltare ale antreprenorilor romani. Pentru BCR Leasing, acest al 100.000-lea contract inseamna un plus de incredere pe care ni-l ofera unul dintre cei 55.000 de clienti ai nostri, o confirmare a stradaniei noastre din ultimii ani de a aduce serviciile de leasing acolo unde se afla clientul si in forma in care acesta si le doreste pentru afacerea sa”, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing IFN, la semnarea contractului.

„Firmele grupului Oprean colaboreaza cu BCR Leasing din ianuarie 2007. In tot acest timp, am finantat prin BCR Leasing investitii constand in achizitii de vehicule si echipamente, in valoare totala de 5.7 mil. euro. Am construit impreuna un parteneriat bazat pe cunoastere si incredere reciproca iar intentia noastra este de a continua aceasta buna colaborare si pentru alte investitii viitoare ale firmelor noastre”, a declarat Ion Oprean, Manager General al grupului Oprean.

In ultimii ani, BCR Leasing IFN a fost prezenta cu servicii de finantare in toate sectoarele active ale economiei. Serviciile de leasing ale companiei au fost aduse mai aproape de client prin utilizarea atat a retelei de distributie a grupului BCR, precum si prin intermediul partenerilor (dealeri, brokeri, importatori etc.). Totodata, optimizarea continua a fluxurilor interne si investitiile in infrastructura IT au scurtat timpul de raspuns la cererile de finantare ale clientilor. La aceste optimizari se adauga dezvoltarea produselor oferite, pentru a raspunde cat mai bine necesitatilor de finantare ale intreprinzatorilor.

IMM-urile isi mentin si in 2016 o pondere de 84% in portofoliul de clienti al BCR Leasing IFN iar finantarile au fost acordate in principal catre firme din transporturi (30%), comert (24%), servicii (13%), productie (10%), constructii (10%), agricultura (6%), precum si in alte sectoare care au solicitat finantari de vehicule si echipamente.

In 2016, valoarea totala a bunurilor finantate de companie a fost de 220,10 mil. euro, in crestere cu 28% fata de anul precedent. In concordanta cu obiectivele asumate, cele mai insemnate cresteri au fost inregistrate pe segmentele de autoturisme (+40%) si vehicule comerciale usoare (+78%), in timp ce vehiculele comerciale grele  cu crescut cu 7% insa s-au mentinut pe primul loc ca valoare a bunurilor finantate. Finantarile pentru segmentul de leasing pentru echipamente au crescut cu 28% fata de anul precedent.

Configuratia portofoliului BCR Leasing IFN la finalul anului trecut cuprindea 80% leasing auto si 20% leasing pentru echipamente si utilaje. Finantarile pentru autoturisme au reprezentat aproximativ 25% din portofoliu, vehiculele comerciale usoare 10%, iar vehiculele comerciale grele 45% din totalul finantarilor companiei.


Profitabilitatea companiei a atins 27,3 mil. lei in 2016 iar activul total s-a majorat cu 27% comparativ cu anul precedent, ajungand la o valoare de 1,500 mil. lei, in timp ce ponderea expunerilor neperformante a continuat sa se imbunatateasca de la 10,6% in 2015, la 9,5%in 2016. Veniturile totale ale companiei in 2016 au ajuns la nivelul de 178,7 mil. lei, iar cheltuielile totale la 151,4 mil. lei.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu