24 martie 2017

Desene despre mamă, copil si viată, în Parcul ”Cancicov”

0 Comentarii
Aproape o sută de copii au desenat și colorat pe aleile din Parcul ”Cancicov”, având ca subiect mama, copilul, dragostea și viața. Tinerii sunt implicați în proiecte și programe social-filantropice și cultural-educaționale derulate de bisericile din municipiul Bacău și localitățile limitrofe.
Aleile parcului ”Cancicov” s-au colorat in data de 23 martie, în nuanțele curcubeului. Flori, chipuri de mamă și de copii, fluturi și alte desene ale copilăriei au readus imaginea celei mai frumoase vârste pe străduța de lângă biserica ”Sfinților Apostoli”, locaș de cult ce străjuiește maiestuos cel mai iubit loc de promenadă al băcăuanilor. ”Fluturii simbolizează libertatea, florile înseamnă puritatea, iar imaginea mamei este dragostea”, a explicat Mihaela S. , elevă în clasa a V-a, arătând unul dintre desenele făcute cu cretă colorată. Alături de ea, un altul reprezentând o inimă , un soare și un trandafir. ”Inima înseamnă iubirea, soarele este lumina sufletului, iar trandafirul frumusețea și puritatea”, a precizat Teodora N, elevă. 
Mai încolo, alte și alte însemne ale modului în care copiii au înțeles să dea formă și culoare îndemnului de a susține mama și copilul, familia, viața în general. Aproape o sută de copii, din Bacău și localitățile limitrofe, susținuți ori ocrotiți în cadrul unor proiecte derulate cu implicarea bisericilor, și-au dat întâlnire într-o însorită zi de primăvară. Au desenat, au colorat și au lăsat pentru câteva zile definiția copilăriei înscrisă pe asfaltul din Parcul Central al orașului. 
Astfel, cei care vor trece zilele acestea prin fața bisericii din parc și, după ce vor ridica ochii spre cer, vor apleca privirea spre pământ, vor putea citi pe asfalt ce înseamnă frumusețea, copilăria, dragostea, inocența și lumina din sufletele unor copii. Ale celor care, prin simplitatea și puritatea lor, fără multe cuvinte vor să transmită oamenilor un îndemn la comunicare, la întrajutoare, la implicare: ”Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu