23 martie 2017

Icoana sau cum putem vedea prin credintă pe Dumnezeu

0 Comentarii
Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Trebeș, comuna Mărgineni, Protopopiatul Bacău, s-a derulat, în perioada 16 decembrie 2016 - 22 martie 2017, Concursul Național de Creație și Școala mărturisirii intitulat „Icoana sau cum putem vedea prin credință pe Dumnezeu”.
Acest concurs național de creație s-a desfășurat pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia. Copiii participanți la concurs, prin purtarea de grijă a preotului paroh, Bucovineanu Nicolae, a profesorului de religie, preot Andrei Dimofte de la Școala Gimnazială „Alexandru Piru” Mărgineni și a pictorului Nicolae Vacaru, au încercat să înțeleagă și să exprime prin cuvinte și culoare ce este icoana și cum Îl poate vedea omul pe Dumnezeu prin aceasta.
La Biserică, la școală sau la atelierul de pictură, copiii au intrat în contact cu icoana, cu Sfânta Scriptură, dar și cu penelul și culoarea pentru a-și exprima propria viziune despre icoană.
 “În atelierul de pictură de la Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Bacău, am putut vedea artiști așezați la masa lucru și am primit mărturii despre icoane, tablouri și biserici pictate de la domnul artist plastic și iconar Chiuaru Mihai, cel care a răspuns bucuros și plin de emoție întrebărilor noastre”,  a declarat preotul Bucovineanu Nicolae-Cătălin, parohul de la Trebeș.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu