30 martie 2017

Jandarmerie- 167 de ani pentru Romania

0 Comentarii
La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, marţi, 28 martie a avut loc un simpozion dedicat sărbătoririi a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
             La acest eveniment au participat reprezentanţi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, având ca invitaţi de onoare pe domnul profesor Munteanu Vilică, pe şeful Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Bacău, doamna Mihaela Chelaru şi pe domnul Ioan Valentin din cadrul aceluiaşi serviciu.
           Au fost prezentate expuneri referitoare la înfiinţarea, evoluţia si modificările survenite în cadrul acestei instituţii, misiunile si atribuţiile acesteia, dar şi alte repere istorice cu privire la rolul şi însemnătatea acestei instituţii, cu accent pe zona judeţului Bacău.
          Programul activităţilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, continuă cu o competiţie sportivă, în ziua de 29 martie, conferinţa de presă susţinută de către comandanţii celor două unităţi de jandarmerie, domnul colonel Stan Ghiorghe, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău şi inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, domnul colonel Luca Adrian, urmată în Poligonul Gherăieşti de CUPA PRESEI LA TIR – EDIŢIA 2017.
Manifestările cu această ocazie se vor încheia duminică 2 aprilie 2017, când, începând cu ora 11.00 în faţa Casei de Cultură “Vasile Alecsandri” din municipiul Bacău, se vor desfăşura o serie de exerciţii demonstrative  cu grupa conductori câini serviciu, exerciţii de arte marţiale, exerciţii de alpinism, urmate de defilarea detaşamentelor militare şi a tehnicii auto.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi expuse pentru publicul larg materiale, tehnică de intervenţie, mijloace de protecţie şi autovehicule din dotarea jandarmilor.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu