27 martie 2017

Mii de băcăuani la ”Marsul pentru viată”

0 Comentarii
Peste 8000 de persoane au participat in data de 25 martie, la Marșul pentru viață organizat în municipiul Bacău.
Mii de oameni au participat la ”Marșul pentru viață” organizat în municipiul Bacău. Manifestarea din 25 martie 2017 a început la biserica ”Sf. Dumitru” – Narcisa la orele 16.30, de unde, sub sloganul ”Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, persoane de toate vârstele au mărșăluit pe străzile municipiului Bacău, purtând în mâini pancarte, drapeluri și desene ale copiilor având ca subiect familia. 
Marșul s-a desfășurat pe traseul biserica ”Sf. Dumitru” – Stadionul Municipal – Piața Tricolorului – Catedrala ”Înălțarea Domnului”. La manifestul pașnic au participat tineri, familii cu copii mici, dar și persoane în vârstă. Ei au cântat și au scandat sloganuri pentru viață și familie. 
Alături de locuitorii urbei, la acest marș s-au alăturat oameni din orașele și comunele județului, precum și un grup sosit din zona Romanului. Mai multe persoane, tineri și vârstnici, au venit îmbrăcate în port tradițional românesc. Ajunși în fața statuii Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, de lângă Catedrala „Înălțarea Domnului”, impresionantul grup al participanților la marș a fost întâmpinat de un scurt repertoriu de muzică sacră, în interpretarea coralei ”Episcop Melchisedec” a preoților din Protopopiatul Bacău, după care Răzvan Popovici, reprezentantul ASCOR- filiala Bacău, a vorbit despre semnificația acestui marș care s-a desfășurat în mai multe orașe din țară și din Republica Moldova. 
A urmat apoi un mesaj din partea doamnei Daniela Țâțaru, director al DGASPC  Bacău, și a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a adresat un cuvânt de binecuvântare. ”In peste 285 de localități din România și Republica Moldova, la inițiativa Asociației Studenți pentru viață, sute de mii de români, elevi, studenți, tineri și adulți, dincolo de orice opțiune politică sau religioasă, urmând un imbold firesc al inimii, s-au solidarizat militând pentru apărarea valorilor fundamentale ale umanității: dreptul la viață, la libertate, la cunoaștere, la fericire. În această lună dedicată vieții, românii de pretutindeni au simțit nevoia interioară de a se întâlni pentru  a  arăta că simt și gândesc împreună, că în pieptul românității bate aceeași inimă,  pentru a striga într-un glas aceeași tulburătoare lozincă: Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”, pentru a se înrola tăcuți și pașnici sub auspiciile crezului promovat de Marșul pentru Viață! Am putea aprecia faptul că acest marș este, de fapt, o cruciadă a tinerilor în căutarea identității și a valorilor autentice românești”a precizat, printre altele, ierarhul în cuvântul său.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu