2 aprilie 2017

Proiecte noi cu finantare nerambursabilă, depuse de Posta Română

0 Comentarii
Poşta Română, prin Serviciul Fonduri Europene, a depus spre aprobare, la sfarşitul lunii martie, doua proiecte cu finanţare nerambursabilă, în cadrul programului Uniunii Europene – Erasmus Plus.
Primul proiect se numeşte “Health – post.man” şi presupune instruirea factorilor poştali din mediul rural, în tehnici de prim ajutor. Aceştia vor dobândi, astfel, cunoştinţe şi competenţe sociale necesare în domeniul serviciilor de sănătate, putând să acorde primul ajutor, în caz de nevoie, persoanelor aflate într-o situaţie critică. Factorii poştali vor învaţa despre fiziologia omului, stopul respirator, infarctul miocardic, obstrucţia căilor de respiraţie, accidentul vascular cerebral, resuscitarea cardiopulmonară. Proiectul va avea un buget de aproximativ 1.710.000 lei, Poşta Română urmând să primească aproximativ 180.000 lei nerambursabili pentru implementarea cu succes a acestuia. De asemenea, prin acest proiect se urmareşte şi cercetarea, proiectarea şi dezvoltarea unui program de instruire inovativ pentru angajaţii companiei.
Partenerii proiectului sunt: operatorii poştali din Cipru, Bulgaria, Grecia, centrul de instruire al Poştei Elene - KEK ELTA, Centrul Naţional pentru Cercetare Socială – EKKE Grecia, Centrul Naţional de Urgenţă – EKAB Grecia, EEO Group - Grecia, Om.Tech – Grecia.
Al doilea proiect, „UAVs Operator's Training for parcel delivery project” are ca scop realizarea a două platforme online de instruire pe un nou curs de operator de drone pentru livrarea trimiterilor poştale.
Bugetul total al proiectului este de aproximativ 900.000 lei, finanţarea nerambursabilă pe care ar urma să o primească Poşta Română fiind de aproximativ 112.500 Lei. Consorţiul este format din Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli (INCAS) - Romania, Aerospace Services SRL – Romania, Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI Romania, operatorul poştal din Grecia, Centrul de instruire al operatorului poştal elen, EuroUSC - Italia şi DreamLab Ltd - Marea Britanie.
„Privim cu interes orice oportunitate de finanţare europeană şi profităm de fiecare ocazie care poate atrage capital necesar pentru dezvoltarea activităţii Poştei Române. Banii europeni contribuie semnificativ la procesul de instruire permanentă a angajaţilor şi facilitează schimbul de experienţă şi relaţiile de colaborare cu organizaţiile poştale din Europa.” a declarat Andrei Stanescu, Directorul General al Postei Romane
Serviciul Fonduri Europene derulează, în acest moment, 3 proiecte finanţate cu fonduri nerambursabile Erasmus Plus:
  1. “Experiential Training în 3D Virtual” prin care se urmareşte îmbunătăţirea şi certificarea cunoştinţelor a unui număr de 250 angajaţi din front office care constituie principala forta de vânzări şi a căror efectivitate este critică pentru prestaţia organizaţiei, creşterea procentului din piaţă, colectarea nevoilor clienţilor şi feedback, servirea clienţilor şi gestionarea plângerilor. Partenerii alaturi de care Poşta Română implementează acest proiect sunt: SQLearn din Grecia, operatorul poştal din Grecia (ELTA), Centrul de instruire al Poştei Elene (KEK ELTA), operatorul poştal din Cipru, Tournis Consulting din Grecia, EUROCERT din Grecia, Greta du Velay din Franta, Biedrība Eurofortis din Letonia, InoSalus din Portugalia.
  2. “E-insurance Training” prin care se urmăreşte dezvoltarea de platforme online de instruire ce vor conţine materiale de formare standard şi teste sub forma de jocuri serioase. Acest sistem mixt de formare va furniza angajaţilor din cadrul organizaţiilor poştale, oportunitatea de a asimila si de a-şi evalua competenţele necesare pentru a realiza o noua activitate profesională, adiacentă celei de bază aferentă sectorului poştal, adică intermedierea de servicii financiare. În urma implementării proiectului, aproximativ 200 angajaţi ai companiei vor fi instruiţi. Partenerii Poştei Române în cadrul acestui proiect sunt: Societatea de Training în Asigurări - STA, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI, operatorii poştali din Polonia şi Grecia, alături de KEK ELTA (sucursala de training a Poştei Elene).
  3. “Innov’Age in the Postal Sector” care are ca scop dezvoltarea de soluţii inovatoare de instruire pentru a face faţă situaţiilor demografice de gestionare a imbătrânirii la locul de muncă în sectorul poştal. Dezvoltarea şi implementarea cu succes a acestui proiect este importantă pentru a menţine viabilitatea şi competitivitatea sectorului poştal, unul dintre cel mai mare angajator din Europa (peste 2 mil angajaţi). Consorţiul este format din: operatorii poştali din Franţa, Romania, Bulgaria, Cipru, Italia, Grecia, Centrul de instruire al operatorului poştal din Grecia – KEK ELTA, PostEurop, Universitatea din Bordeaux – Franta şi Inosalus – Portugalia.
Pentru aceste 3 proiecte, Poşta Română primeşte o finanţare nerambursabilă în cuantum de aproximativ 453.771 lei.
În doi ani şi jumatate de activitate, Serviciul Fonduri Europene a fost implicat în implementarea a 10 proiecte care au beneficiat de finanţare nerambursabilă, facilitând instruirea a aproximativ 530 angajaţi ai Poştei Române ca agenţi de securitate, manager proiect, expert achiziţii publice dar şi realizarea stagiului de practică pentru aproximativ 80 studenţi de la Academia de Studii Economice Bucureşti, în cadrul Poştei Române. Totodată, acţiunile întreprinse de Serviciul Fonduri Europene au avut impact şi asupra activităţii de Corporate Social Responsibility a companiei prin promovarea mersului cu bicicleta la locul de muncă spre casă.
În momentul de faţă, Serviciul Fonduri Europene lucrează la dezvoltarea şi depunerea unor noi proiecte cu finanţare directă de la Comisia Europeană prin Programul cadru pentru cercetare şi inovare al Uniunii Europene - Horizon 2020.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu