10 mai 2017

Activităti preventiv educative în rândul elevilor din mediul rural

0 Comentarii
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a desfăşurat activităţi preventiv-educative în cadrul micrograntului „Spune NU violenţei”.

În ziua de 09.05 jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău s-au întâlnit cu elevii Şcolii Gimnaziale Ungureni- Structura Gârla Anei, în cadrul unei activităţi de prevenire şi informare.
Jandarmii au discutat cu elevii şi cadrele didactice, le-au prezentat materiale informative referitoare la riscurile şi situaţiile care pot apărea, anumite fapte cu caracter contravenţional sau penal la care pot fi expuşi în activităţile cotidiene.
De asemenea, au fost prezentate situaţii cu care jandarmii s-au întâlnit pe timpul desfăşurării misiunilor specifice de ordine şi siguranţă publică, în scopul evitării acestora precum şi conştientizării faptului că, de foarte multe ori, cunoaşterea lor poate evita apariţia sau efectul nedorit pe care îl au.
Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea prevenirii consumului de alcool sau substanţe stupefiante, săvârşirii unor fapte ilegale, abordării unui comportament adecvat la şcoală şi în societate.


 La finalul activităţii elevilor le-au fost prezentate câteva materiale cu privire la locul şi rolul unităţii în domeniul menţinerii şi asigurării climatului de ordine şi securitate publică, prevenire şi combatere a faptelor antisociale, precum şi exercitii de dresaj cu câinii de serviciu.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu