19 mai 2017

Activităti preventiv educative în rândul elevilor

0 Comentarii
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău a desfăşurat activităţi preventiv-educative în cadrul programului educativ “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

         Miercuri 17 mai, demersul jandarmilor băcauani de a sprijini  programul educaţional în cadrul proiectului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a debutat la Liceul Tehnologic din  Tg. Ocna. alături de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Bacău și D.G.A.S.P.C Bacău.
         Activităţile au avut ca obiectiv  familiarizarea tinerilor cu instituţia Jandarmeriei băcăuane, cu misiunile acesteia şi cu rolul pe care-l are  în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
           Toate activităţile s-au desfăşurat în scopul informării tinerei generaţii asupra delincvenţei juvenile, a violenţei şcolare , modurile în care acestea pot fi evitate și modul corect de acțiune în cazul în care copiii sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.
         Pe parcursul întâlnirii  au fost prezentate sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice.  În plus, elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

Pe lângă aceste aspect, tinerilor le-a fost prezentată oferta educațională a instituției, posibilitatea acestora de a urma o carieră militară, fiindu-le prezentate instituțiile de învățământ militar pe care le pot urma ; de asemenea, jandarmii au distribuit pliante cu această tematică. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu