20 mai 2017

Arhiepiscopia Romanului si Romanului reprezentată la gala Excelentei Romascane si la Gala FSC Bacău

0 Comentarii
În data de 18 mai 2017, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost prezentă prin instituții sau preoți cu o activitate deosebită care au făcut mare și aleasă cinste IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și instituției bisericești în general.Gala Excelenței Romașcane și Gala Premiilor Comunității Băcăuane au adunat împreună oameni, ONG-uri și firme care au excelat prin activitățile marcante care au fost desfășurate spre slujirea aproapelui și spre susținerea și îmbunătățirea educației. Cei mai buni dintre cei buni din domeniile sport, educație, administrație publică, mediu de afaceri, culte – ONG mass media, sănătate și cultură au pariticipat la Roman și la Bacău.
a Gala Excelenței Romașcane a fost premiată calitatea
La Roman într-un cadru deosebit oferit de Restaurantul Brăduțul a avut loc gala Excelenței Romașcane 2017. Evenimentul s-a aflat la a VIII-a ediție, fiind inițiat de fostul primar al municipiului. Cei premiați au primit câte o diplomă, o plachetă personalizată și o transpunere pe sticlă a unei fotografii cu municipiul Roman.
Primarul Lucian Micu a acordat 30 de premii constând în diplome, plachete și tablouri gravate după fotografii vechi din diferite zone ale urbei mușatine.
Astfel, la Roman reprezentanții Arhiepiscopiei romașcane au primit distincții, pe categoria Culte, preotul Doru Ionel, iar la categoria Social a fost desemnată Fundația Episcop Melchisedec.
Fundaţia Episcop Melchisedec continuă cu onoare şi responsabilitate testamentul marelui ierarh Episcopul Melchisedec Ştefănescu.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim și cu spijinul Centrului Eparhial Roman s-au derulat două proiecte europene care au făcut din Fundaţia Episcop Melchisedec un reper pentru municipiul Roman. Încă de la reînfiinţare, în anul 2002, Fundaţia a urmărit împlinirea unor obiective: dezvoltarea intelectuală, morală şi religioasă; ajutorarea celor necăjiţi.
,,În anul 2009, prin renovarea și dotarea clădirilor monumente istorice din Parcul Melchisedec s-au înființat 4 servicii sociale (Centru de zi pentru copii proveniți din familii aflate în dificultate, Cantina socială, Adăpost temporar și Centru de socializare), 3 cabinete medicale (Cabinet de medicină generală, Centru de permanenţă, Cabinet stomatologic) și o unitate de învățământ preșcolar – Grădina de copii. În ultimii ani Fundaţia a organizat o serie de conferinţe, simpozioane, concursuri de șah, întreceri sportive, campanii de voluntariat, menite să-i apropie pe romașcani de adevăratele valori creștine”, a declarat domnul Aurelian Alexa, directorul Fundaţia Episcop Melchisedec din Roman.
Gala Premiilor Comunității Băcăuane a premiat lupta cu dependența
Cea de-a XVI-a ediție a Galei Premiilor Comunității Băcăuane, a fost o gală caritabilă a societății civile din județul Bacău și fost organizată de Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (FSC), care în acest an împlinește 20 de ani în slujba comunității.
Găzduită tot joi după amiaza de către restaurantul Levisticum, Gala FSC a debutat cu odicialități publice locale și centrale, între care au fost prezenți: primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, prefectul județului, Maricica Coșa, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai unor companii băcăuane, multe dintre ele sponsori ai evenimentului. A urmat apoi, în sala de festivități, un program artistic prezentat de membrii „Clubului cu lipici” și al voluntarilor FSC.
La categoria Persoane fizice, premiul a fost câștigat de pr. Liviu Burlacu, pentru proiectul „Centrul pentru Sănătate OXIGEN” Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu