13 mai 2017

Educatie prin fotbal

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin  Brașoveanu, a primit joi, 11.05.2017, vizita delegației UNICEF din care a făcut parte Miodrag Belodedici, primul fotbalist din lume care a câștigat de două ori prestigiosul Trofeu UEFA Champions League, cu două echipe diferite, Steaua București, în 1986 și Steaua Roșie Belgrad, în 1991. 
     Vizita în Bacău a cunoscutului fotbalist se înscrie în cadrul unor acțiuni comune derulate de UNICEF și Federația Română de Fotbal (F.R.F.), prin care cele două entități și-au dat mâna pentru derularea unui parteneriat încheiat pe o perioadă de trei ani. Scopul acestuia este desfășurarea de activități pentru promovarea educației incluzive de calitate pentru copii și combaterea violenței împotriva copiilor. ”Ne bucurăm să vă fim alături în acțiunile pe care le întreprindeți, cu atât mai mult cu cât UNICEF România este partenerul nostru de tradiție, alături de care am derulat și implementăm în continuare proiecte de anvergură iar F.R.F, reprezentată la nivel local de Asociația Județeană de Fotbal (A.J.F.), se bucură de tot suportul nostru. Începând cu anul 2011, Consiliul Județean Bacău a participat constant, alături de A.J.F la o serie de proiecte al căror scop este promovarea sportului în rândul copiilor și a tinerilor. Chiar în ultima ședință a Consiliului Județean Bacău, am aprobat un proiect al asociației – ”Prin fotbal, o șansă pentru toți”, prin care contribuim la promovarea fotbalului în rândul copiilor din comunitățile județului”, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. 
    Federația Română de Fotbal se va implica în promovarea programelor dezvoltate de UNICEF, va utiliza în acest sens toate oportunitățile pentru a contribui la conștientizarea problemelor copiilor, în special ale celor vulnerabili și marginalizați, va integra și dezvolta proiecte proprii pentru comunitățile de copii, va continua promovarea politicilor anti-violență și anti-bullying și va sprijini colectarea de fonduri pentru derularea programelor UNICEF în România. „Parteneriatul cu Federația Română de Fotbal ne va ajuta să creștem nivelul de informare și conștientizare cu privire la drepturile și nevoile educative ale copiilor. Ne dorim să putem transmite, cu ajutorul Federației, mesajele campaniilor către cât mai mulți iubitori ai fotbalului. Aceștia pot susține accesul copiilor vulnerabili la educație incluzivă de calitate și pot contribui la oprirea violenței împotriva copiilor”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, la lansarea acestui proiect. 
     UNICEF este prezent în România și în alte 190 de țări și teritorii pentru a promova supraviețuirea și dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescență. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorități locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali și mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație timpurie, pentru protejarea adolescenților și monitorizarea drepturilor copilului.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu