6 mai 2017

Faza eparhială a Concursului national de creatie „Icoana si Scoala mărturisirii” a ajuns la final

0 Comentarii
Între activitățile catehetice derulate de Patriarhia Română, proiectul „Icoana și Școala mărturisirii” se înscrie în seria activităților marcante ale anului 2017 închinate iconarilor și apărătorilor Ortodoxiei. 
Astfel, în ziua de 2 mai la sediul Centrului Eparhial de la Roman, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a desfăşurat faza eparhială a Concursului Naţional de Creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii“, derulat prin Biroul de Catehizare al Sectorului Cultural, în perioada decembrie 2016- aprilie 2017.
În ziua de 2 mai a.c., la Centrul Eparhial de la Roman s-a desfăşurat faza eparhială a Concursului Naţional de Creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii“, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În Eparhia Romanului și Bacăului, concursul național de creație cu implicații cultural-catehetice a fost organizat cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și a implicat un număr semnificativ de parohii din cele șase protopopiate, fiind incluși în implementarea și desfășurarea acestuia aproximativ 927 de copii și tineri coordonați de câteva zeci de oameni cu diferite profesii, precum preoți, profesori de religie și de literatură, pictori bisericești și reporteri.
 Portofoliile participante la concurs au fost evaluate de către un juriu numit de către Părintele Arhiepiscop Ioachim, fiind coordonat de PC Pr Valentin Băltoi, consilier eparhial al Sectorului Cultural.
În urma jurizării, portofoliul câştigător a fost declarat cel lucrat de eleva Iulia Merlușcă sub directa asistență a doamnei profesor de religie Elena Coșa și a părintelui Iustinan Alupei, paroh al Parohiei „Izvorul Tămăduirii“ din municipiul Onești, protopopiatul Onești, județul Bacău. Acesta a purtat titlul de: Suflet de copil în slovă și culoare.
Locul al II-lea a fost ocupat de Vacaru Deodor Nectarie, de la parohia Sfinții „Trei Ierarhi”-Bacău din protopopiatul Bacău sub îndrumarea preotului paroh Aurel Cîrlan și a preoților slujitori Flavius Balaban și Marian Gliga.
Locul al III-lea a fost câștigat de Diana Andreea Ciungu, cu suportul preotului Vasile Cătălin Avasilcăi de la Parohia Cotumba din protopopiatul Moinești și de Ana Silion, sub asistența preotului Adrian Alexandrescu de la parohia Meleșcani din protopopiatul Sascut.
Mențiuni au fost oferite tânărului Stan Alexandru de la parohia Ghidion cu sprijinul preotului Stan Vasilică și lui Eduard Teslaru susținut de doamna profesor Elena Untea, de la Parohia „Sf. Nicolae” din Buhuși.
Premierea la nivel eparhial a tuturor copiilor câștigători la acest nivel și a preoților îndrumători se va face în perioada 15-16 mai a.c. în contextul celei de-a XVII-a ediții a manifestărilor cultural-religioase dedicate ierarhului Melchisedec Ștefănescu, cunoscute sub denumirea de „Zilele Episcop Melchisedec”, de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, care va oferi premii și diplome câștigătorilor, precum și diplome de participare tinerilor care au ocupat locurile II și III la etapa concursului pe protopopiat. Astfel, la premiere sunt așteptați 18 copii și tineri care s-au remarcat în mod excepțional dintr cei 927 de tineri enoriași implicați, toți fiind câștigători de altfel, prin implicarea artistică în pridvorul bisericii și prin viața lor frumoasă și curată.
Locul I la nivel eparhial va reprezenta Arhiepiscopia Romanului și Bacăului la faza națională a concursului, fiind premiat de către PF Patriarh Daniel la hramul catedralei patriarhale, în data de 21 mai.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu