6 mai 2017

Misiuni ale Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în acest week-end

0 Comentarii
Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura ordinea şi liniştea publică în zona de competenţă în perioada 06 - 08 mai 2017.

În această perioadă, efective din cadrul unităţii vor desfăşura misiuni specifice în zona de competenţă, în zone de agrement şi pe trasee turistice, pe linia menţinerii unui climat de siguranţă pentru cetăţeni, prevenirii şi combaterii faptelor antisociale precum şi asigurării ordinii şi liniştii publice.
Jandarmii vor desfăşura acţiuni atât în mediul urban cât şi în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate şi intens circulate din apropierea discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte pentru a evita orice situaţie de tulburare a ordinii şi liniştii publice, astfel încât toţi cetăţenii să se bucure de acest week-end prelungit.
De asemenea jandarmii vor desfăşura acţiuni de prevenire a faptelor antisociale fiind prezenţi în mijloacele de transport în comun, acţionând pentru siguranţa călătorilor.
În această perioadă vor fi desfăşurate acţiuni specifice atât pe linia prevenirii şi combaterii delictelor la regimul silvic şi cinegetic cât şi pe linia combaterii braconajului piscicol, fiind avute în atenţie zonele cu potenţial de încălcare a prevederilor legale, care reglementează aceste domenii.   
Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada            06 – 08.05.2017, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor gestiona o serie de evenimente publice printre care amintim:
- asigurare măsurilor specifice de ordine şi protecţie a participanţilor la manifestările organizate de DIACEZA ROMANO-CATOLICĂ MOLDOVA în localitatea Frumoasa, comuna Balcani, judeţul Bacău, eveniment la care vor participa Înalţi Prelaţi din ţară şi străinătate, autorităţi publice centrale
- asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. BOTOŞANI – GAZ METAN MEDIAŞ care se va desfăşura în data de 07 mai 2017, începând cu ora 13.30, pe stadionul de fotbal din municipiul Botoşani.
- în contextul preluării de către municipiul Bacău a titlului de Capitală a Tineretului din România, în data de 07 mai a.c. jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi de protecţie a participanţilor la manifestările cultural artistice ocazionate de desfăşurarea evenimentului “Bacau Capitala Tineretului din Romania”.
- asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.M.S. Iaşi – Pandurii Târgu Jiu care se va desfăşura în data de 08 mai 2017, începând cu ora 18.00, pe stadionul de fotbal din municipiul Iaşi.
Jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică vor acţiona în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional, îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate, adoptarea unor măsuri eficiente de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zonele de agrement, pe traseele turistice; de asemenea, se va asigura intervenţia la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112 şi acordarea primului ajutor medical pentru salvarea vieţii persoanelor care au suferit accidente. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu