23 mai 2017

Scoala Altfel la Scoala nr. 1 Sanduleni

0 Comentarii
Ȋn săptămȃna 15-19 mai dedicată Școlii Altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun, elevii școlii Gimnaziale Nr.1 Sănduleni Bacău, ȋn parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Bacău și SC. ELEX. INTERNAŢIONAL S.R.L. Onești, au desfășurat proiectul Stil de viata sanatos intr-un mediu mai frumos structurat pe trei activități: Ecologizarea curții școlii - plantare de flori, arbuști și ȋnsămȃnțare, Colectare selectivă a deșeurilor și Alimentație sănătoasă.
Astfel elevii ȋmpreună cu profesorii școlii: Dimofte Renata, Păun Carmen, Diaconescu Codrina, Chiper Liliana, Pȋslaru Loredana, Doroftei Anca, Benchea-Joca Oana Maria, Dieac Alexandru, Starparu Ana, Butacu Silvestru, s-au implicat ȋn amenajarea curții școlii, plantȃnd arbuști ornamentali: bucsus, rhododendron, iederă, au realizat o mini-grădină de legume și straturi de flori.
Pentru colectarea selectivă a deșeurilor, destinate reciclării au fost aduse cutii inscripționate ȋn care elevii să depoziteze materiale reutilizabile pentru a-i face conștienți de importanța păstrării mediului ȋnconjurator. Doamana consilier Maria Ionos, coordonator APM, Bacău a facut o prezentare a celor mai importante reguli ce trebuie respectate pentru a proteja mediul ȋnconjurator.
Pornind de la dictonul Minte sănătoasă ȋn corp sănătos, elevii au participat la activitatea ȋn care li s-au prezentat informații utile cu privire la formarea obiceiurilor alimentare sănătoase. Expunerea a fost urmată de partea practică ȋn care elevii au pregătit salate de fructe și legume pe care le-au și consumat. Proiectul a avut scopul de a modela personalitatea elevilor, ȋncurajandu-i să respecte legile naturii și să devină cetățeni civlizați și responsabili față de mediu.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu