21 iunie 2017

BCR parchează camionul educatiei financiare în Piața Universitătii din Bucuresti

0 Comentarii
BCR, în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, lansează in data de 21 iunie un program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între șapte și 14 ani, intitulat Școala de bani pe roți. Cu ajutorul său, copii cu vârste între șapte și 14 ani din întreaga țară vor beneficia gratuit de ateliere distractive în care vor învăța noțiuni financiare de bază. Acest demers pe termen lung reprezintă o componentă a programului național de educație financiară al Băncii Comerciale Române – Școala de bani, program care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu componente special dezvoltate pentru fiecare categorie.

“Educația financiară e cu atât mai eficientă cu cât începe mai devreme. Vrem să îi învățăm, de la vârste fragede, că banii se câștigă greu, prin muncă și se pot cheltui foarte ușor dacă nu suntem suficient de conștienți de cum ar trebui să îi gestionăm.
Școala de bani pe roți a fost concepută pentru a-i ajuta pe cei mici să se bucure de o experiență completă în timpul căreia vor înțelege mai ușor concepte și noțiuni financiare, prin joc, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule. Ineditul camion ne permite să scoatem educația financiară din clasă, să o facem accesibilă copiilor din întreaga țară și să îi familiarizăm cu noțiuni de bază provocându-i la joacă“, a declarat Sergiu Manea, președintele executiv BCR.

În grupe de câte 15, timp de o oră și jumătate, copiii vor avea oportunitatea să exploreze lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având aliați de nădejde: jocurile, interacțiunea și voia bună. În timpul atelierului, care se va desfășura într-un camion inedit, cei mici vor investiga categoriile de cheltuieli și bugetul personal, vor dezbate valoarea banilor și a obiectelor și vor înțelege că aproape toate procesele economice sunt conectate pe plan global. Școala de bani pe roți recurge la învățarea experiențială și jocuri pentru a-i ajuta pe cei mici să acumuleze cunoștințe într-un timp foarte scurt. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu