8 iulie 2017

Credinciosi din parohia Pâncesti-Sascut, pelerini la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei

0 Comentarii
Cu binecuvântarea IPS Ioachim, în contextul Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română,în perioada 3-5 iulie, Parohia Păncești – Sascut a organizat un pelerinaj la Memorialul Durerii din Sighetul Marmației, cu opriri la unele mănăstiri de pe traseu, spre închinare.
Cu binecuvântarea IPS Ioachim, în contextul Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română,în perioada 3-5 iulie, parohia Păncești – Sascut din protopopiatul Sascut a organizat un pelerinaj la Memorialul Durerii din Sighetul Marmației, cu opriri la unele mănăstiri de pe traseu, spre închinare.
   Astfel, la Mănăstirea Nicula pelerinii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de aici și au apreciat frumusețea noii biserici aflate în construcție și a picturii care va înfrumuseța noul locaș.  
   A urmat un popas duhovnicesc la Mănăstirea Rohia unde, în chilia în care s-a ostenit Nicolae Steinhardt am rememorat nevoințele marelui monah, precum și chinurile la care a fost supus de autoritățile comuniste. Peisajul mirific, cadrul geografic natural al amplasării mănăstirii, au încântat ochii pelerinilor.
   După un popas la cimitirul vesel și la Mănăstirea Săpânța-Peri, ne-am îndreptat pașii către Memorialul Durerii din Sighetul Marmației unde, după vizitarea celulelor în care au suferit deținuții politici în perioada de prigoană a intelectualității românești, a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor care au suferit în lagărele și în închisorile comuniste. Suferințele la care au fost supuși, metodele de tortură aplicate de călăii comunismului celor ce nu erau de acord cu ideologia lor, au mișcat profund inimile celor care s-au rugat pentru sufletele victimelor comunismului.
    La întoarcerea spre casă am zăbovit în momente de rugăciune la mănăstirile Bârsana de pe Valea Izei și Prislop, cu o escală în stațiunea Borșa, apoi la Mănăstirea Voroneț unde maica Rafaela Adumitroaei ghidul mănăstirii în expunerea sa, a prezentat frumusețea picturii murale de aici.
  Și elevii și tinerii și vârstnicii participanți la pelerinaj s-au întors acasă cu bucuria că au simțit pe viu ceea ce au văzut doar în imagini din trecutul atât de zbuciumat al neamului nostru.     

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu