3 iulie 2017

Sfintirea Centrului multifunctional de economie socială al Asociatiei Sfântul Voievod Stefan cel Mare de la Hârja

0 Comentarii
Sub egida „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Model de credință și  filantropie. Copilul - Ctitorul -Filantropul. Borzești - Putna  -Hârja”, în perioada 1 - 2 iulie 2017, Asociaţia Sfântul Voievod Ştefan cel Mare din localitatea Hârja, protopopiatul Onești, împreună cu Şcoala Gimnazială „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” – Oneşti, a organizat un eveniment aparte menit să aducă în actualitate spiritul ștefanian, dar și bunătatea și dragostea pentru aproapele cu timp și fără timp, cu această ocazie fiind serbați și 5 ani de activitate neîntreruptă în slujirea aproapelui în localitatea de pe Valea Oituzului, care s-a remarcat prin serviciile de cea mai înaltă calitate, Asociația fiind un model de bune practici la nivel național. 
Tot acum a avut loc botezul unui tânăr cu dizabilități, precum și sfințirea Centrului multifuncțional de economie socială și a Casei pelerinului cu înalta binecuvântare a IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim de către părintele arhimandrit Pimen Costea, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. 
La acest eveniment au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene. Delegat al Părintelui Patriarh Daniel a fost pr. Consilier Patriarhal al Sectorului Social Filantropic Ciprian Ioniță, președinte al Federației Filantropia a Patriarhiei Române, Asociația Sf Voievod Stefan cel Mare Hârja fiind membră a acesteia din anul 2013, derulând mai multe parteneriate alături de Federație și de membrii acesteia.
În dimineața zilei de 1 iulie, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintele arhimandrit Pimen Costea, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a fost primit în localitatea Hârja de către părintele protopop Ioan Bârgăoanu și alături de un sobor de preoți și diaconi, dar și de mulțime de credincioși de toate vârstele tinerii și copiii Centrului de zi al asociației, alături de părintele Ilarion Mâță, președintele Asociației Sf. Voievod Ştefan cel Mare. Aici, în capela instituției, a fost oficiată Taina Sfântului Botez pentru catehumenul Ghennadi (cel mai nou beneficiar al Asociației), care a primit ca ocrotitor pe Sfântul Serafim de Sarov.
După finalizarea slujbei de creștinare au existat și câteva momente artistice prin care copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” Hârja, coordonați de pedagogul social Florentina Ion și eleviii Școlii Gimnaziale „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja coordonați de Prof. Marta Pânzaru, au recitat și intonat Troparul Sf. Voievod Ștefan cel Mare, Odă lui Ștefan cel Mare, alcătuit de IPS Părinte Ioachim,  Cântecul lui Ștefan cel Mare,  precum și poemul Via Domnului, alcătuit tot de Ierarhul romașcan.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu