4 august 2017

Portile de fier ale Moldovei

0 Comentarii
Silviu Ionel Pravăț, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău a participat in data de 4 august la vernisajul expoziției ”Porțile de fier ale Moldovei”, organizată la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”. Expoziția este dedicată Centenarului luptelor de la Mărășești, Mărăști, Oituz și se înscrie într-o serie mai amplă de manifestări dedicate acestui moment istoric. Astfel, în data de 15 septembrie va avea loc un simpozion cu tematică dedicată luptelor din 1917 de pe frontul Moldovei.
    Parteneri în organizarea acestei expoziții sunt Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I”, filialele Bacău și Constanța, Asociația Română pentru Promovarea și Istoria Aviației și Asociația pentru Tradiții Militare Române ”Regimentul 3 Artilerie”. 
    ”Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră la această manifestare care ne amintește, o dată în plus de importanța unică a acestui moment. Consider că toate evenimentele care rememorează fapte istorice sunt mai mult decât binevenite, sunt necesare. Pentru că istoria este cea mai frumoasă lecție care trebuie spusă copiilor noștri. Felicit echipa care a contribuit la organizarea acestui eveniment și vreau să cred că toți punem umărul pentru a ne contrui un viitor în care să nu mai repetăm greșelile trecutului”, a afirmat vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț.
    Luptele de pe ”Frontul de Foc – Mărășești, Mărăști, Oituz” din vara anului 1917 au însemnat o etapă decisivă pentru existența statală a României și ulterior pentru evenimentele anului 1918. ”Am încercat prin această expoziție să surprindem un mic moment din luptele memorabile din acel an și, în egală măsură am dorit să aducem un omagiu celor care au căzut pe aceste fronturi”, a subliniat și Marius Istina, șef secție Logistică, Informatizare și Educație Muzeală. 
    În cadrul vernisajului, preotul Simion Purice, de la Parohia Grozești-Oituz a prezentat volumul omagial ”Valea Oituzului – Jertfa unui neam. 100 de ani de la împlinirea cuvintelor ”Pe aici nu se trece”.
    Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 20 septembrie 2017.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu