13 septembrie 2017

Trup si suflet pentru comunitate!

0 Comentarii
In data de 13 septembrie, oficialități, prelați, locuitori ai orașului Bacău, jurnaliști, cu toții am sărbătorit Ziua Pompierilor Militari. Au fost rostite discursuri care au rememorat pagina de istorie națională scrisă prin lupta purtată acum 169 de ani, în Dealul Spirei dar și faptele de curaj și sacrificiu cotidian de care pompierii militari dau dovadă de fiecare dată când este nevoie.  Momentul sărbătoresc a început cu intonarea imnului național, urmat de oficierea unei slujbe religioase, acordarea de grade militare și defilarea tehnicii de intervenție în frunte cu drapelul de luptă oferit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, de către Raed Arafat în 2016. 
  
”Aniversarea Zilei Pompierilor din Romania, la 13 septembrie, ne readuce în memorie sacrificiul ostașilor pompieri, care, în anul 1848, au scris cu propriul lor sânge o pagină de istorie, de devotament și de iubire de țară dusă până la jertfa supremă, în inegala confruntare din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbușe Revoluția Română. 
De 169 de ani, sunteți mereu la datorie, ”ostașii de foc” - care veghează la liniștea semenilor lor, fac parte din viața noastră de zi cu zi, sunt prezenți atunci când este nevoie de priceperea și hotărârea lor, își pun scut curajul în fața pericolelor, salvând vieți și bunuri. 
  
Cu ocazia sărbătoririi acestui deosebit eveniment, plin de încărcătură istorică,  doresc să vă mulțumesc oficial pentru modul în care vă faceți zilnic datoria. Curajul și spiritul de sacrificiu al pompierilor este cunoscut si apreciat de noi toți, pentru că, dumneavoastră, pompierii militari, scrieți pagini de eroism în fiecare zi. Intervenția în situațiile de urgență este decisivă pentru salvarea de vieți și bunuri materiale. De asemenea, doresc să reafirm sprijinul pe care Consiliul Județean Bacău îl acordă  pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ”Maior Constantin Ene”, pentru creșterea calității serviciilor în situații de urgență. 
În final, aș dori să-i felicit pe toți pompierii militari, care, cu devotament, curaj, disciplină și profesionalism, își fac datoria zi de zi, față de cetățenii județului Bacău.   
  
"La mulţi ani", multe realizări profesionale și împliniri pe toate planurile! Să fiți fericiţi în meseria pe care v-ați ales-o, cea de eroi discreţi ai vieţii de zi cu zi!”, au fost urările vicepreședintelui Consiliului Județean Bacău, Marius Gabriel Gheorghiță. 
  
De-a lungul vremii, pompierii militari au scris, prin faptele lor de eroism, curaj și sacrificiu, pagini memorabile în cartea tradițiilor, ca salvatori ai semenilor, în lupta împotriva dezastrelor, dar, desigur, și ca apărători ai patriei, în momentele cruciale ale făuririi și dezvoltării României moderne. Și pompierii băcăuani au scris pagini de eroism, printre eroii pompieri căzuți la datorie, regăsindu-se caporalul Gheorghe Mihalcea, din Secția de Pompieri Bacău, care în urma rănilor avute a decedat la Spitalul de Campanie  366  în luna februarie 1917, osemintele acestuia odihnindu-se în Cimitirul Eroilor, groapa comună cu numărul 32. În Cimitirul Central din Bacău se află mormântul plutonierului major Andrei Chirieş, căzut la datorie în lupta cu focul nimicitor în noaptea de 28/29 decembrie 1931. Tot în Cimitirul Central  din municipiul Bacău, se află mormântul sergentului major post-mortem Maftei Constantin, căzut la datorie într-un incendiu puternic izbucnit la C.I.L. Bacău, în data de 18 decembrie 1970.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu