13 octombrie 2017

Jandarmeria continuă măsurile specifice de ordine publică la Hramul Cuvioasei Parascheva

0 Comentarii
Misiunea de asigurare a ordinii şi securităţii publice pe timpul pelerinajului la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se desfăşoară fără probleme deosebite.
Efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne asigură, în continuare, măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică în municipiul Iaşi, cu ocazia desfăşurării pelerinajului la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.
 Misiunea jandarmilor constă în asigurarea climatului de ordine pe timpul deplasării pelerinilor către locul de închinare prin asigurarea condițiilor necesare afluirii acestora, conducerea persoanelor cu probleme medicale către punctele de Cruce Roşie, prevenirea busculadelor și a blocării căilor de circulație rutieră, prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională.
Au fost desfășurate activități de prevenire a faptelor antisociale de natură contravențională și infracțională. Punctual jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine au luat măsuri sancționatorii pentru încălcarea unor norme legale fiind aplicate peste 40 de sancțiuni contravenţionale (valoare totală de peste 3.000 de lei) pentru cerșetorie, comercializare de bunuri fără documente legale, tulburarea ordinii publice.
De la începutul pelerinajului şi până în prezent s-a intervenit în peste 160 de situaţii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale (oboseală, stări de leşin, dureri abdominale), iar 14 persoane au fost transportate la spital.
 Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului religios Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău  recomandă tuturor pelerinilor să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să solicite intervenţia jandarmilor sau poliţiştilor din dispozitiv în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să acorde o atenţie deosebită copiilor, bunurilor şi obiectelor personale, autoturismelor, să aibă în vedere evoluția condițiilor meteo și să fie echipați adecvat perioadei, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.
In data de 14 octombrie, de la ora 09.00, pe scena ridicată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe bulevardul Ștefan cel Mare din Iaşi va fi oficiată Sfânta Liturghie. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu